Scheiden en wonen

Ook een complexe scheiding goed geregeld.

Als je in het bezit bent van een koophuis, zijn er meerdere factoren waar je rekening mee moet houden tijdens een scheiding. Waarschijnlijk heb je veel mooie momenten beleefd in de woning en zou je hier graag willen blijven wonen, maar is dit ook mogelijk? Stel dat je niet de financiële middelen hebt om je partner uit te kopen?
Uit ervaring weten wij dat wanneer het financiële plaatje helder is voor jullie beiden, het makkelijker is om advies te geven over welke afspraken er mogelijk zijn voor jullie koophuis. Er komt op deze manier meer rust rond de scheiding. Dit is natuurlijk altijd fijn, zeker wanneer er minderjarige kinderen in het spel zijn. Het is daarom belangrijk om jullie wensen en doelstellingen met betrekking tot het huis uit te spreken aan het begin van de scheidingsprocedure. De scheidingsprofessional kan op deze manier rekening houden met deze wensen wanneer hij of zij het scheidingsconvenant gaat opstellen.

 

Wat gebeurt er met de woning als je gaat scheiden?

Wanneer je een koophuis hebt samen met je (ex) partner, is het belangrijk om hier tijdens de scheiding goede afspraken over te maken. Daar zijn verschillende mogelijkheden in:

 1. Jij of je (ex)-partner blijft in de woning en koopt de ander uit
 2. Je kiest er samen voor de woning te verkopen en verdeeld de winst of de schuld
 3. Je gaat de woning verkopen én gaat op zoek naar een nieuwe koophuis voor jou en/of je (ex)-partner
 4. Jullie kiezen er samen voor de woning niet te verdelen

Ongeacht welke situatie bij jullie van toepassing is, is het bij alle opties belangrijk om naast een gecertificeerd scheidingsprofessional een erkend financieel adviseur mee te laten kijken bij de scheiding. De financieel adviseur kan op deze manier ervoor zorgen dat de afspraken die in het scheidingsconvenant worden gezet, aansluiten bij jullie wensen voor het huis. Op deze manier is de kans veel groter dat jullie verzoek voor de hypotheek slaagt!

 

Een financieel adviseur die samenwerkt met jouw Scheidingsprof

Met onze Scheiden en Wonen pakketten wordt je scheiding in behandeling genomen door een door ons gekozen Scheidingsprof en mediator die gespecialiseerd is om je scheiding juridisch goed af te ronden en hierbij jouw woonwens goed in beeld te houden. Bij het begin van de scheidingsprocedure, laten we direct een gewaardeerd financieel adviseur meekijken met jouw hypotheek doelstelling of dit haalbaar is.

Op basis van de uitkomst van de eerste haalbaarheidscheck, ontvang je van de financieel adviseur een gratis advies over de mogelijkheden in jouw situatie en de kosten van een financieel advies traject wat tegelijk loopt aan jouw scheidingsprocedure. De kosten van het financieel advies hangt af van je situatie en worden op maat voor jou gemaakt tijdens het gesprek met de financieel expert. Deze vallen daarom niet binnen de prijs voor de Scheiden & Wonen pakketten. Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaalt voor de scheidingsprocedure bij Scheidingsprofs en het hypotheekadvies bij de financieel adviseur. Daarnaast heb je de zekerheid dat wanneer je start met het hypotheekadvies traject, de financieel adviseur en scheidingsprofessional nauw samenwerken en zich samen inzetten om jouw woonwensen te waar te maken.

Wij zijn onpartijdig

Wij handelen de scheiding af zonder aanziens des persoons. We kiezen geen kant en zorgen voor de beste oplossing.

6 dagen per week bereikbaar

Kies je voor online, dan kun je scheiden als het jou uitkomt. Maar ook bij mediation: Wij spreken af, als het jou uitkomt.

Vaste prijs

Zo voorkom je onnodige verrassingen en blijft het eindbedrag altijd hetzelfde. Ongeacht hoe lang het duurt.

Zonder advocaat

Een advocaat is onnodig duur en in de meeste gevallen niet nodig.

Kinderen op de eerste plaats

Ons ouderschapsplan borgt de positie van de kinderen. Zo belast je ze zo min mogelijk met de gevolgen.

Scheiden met subsidie

Wij vragen subsidie voor je aan. Dat scheelt flink in de kosten.

Klantbeoordeling: 8.5

Meer dan 10 jaar ervaring!

Wij leveren vakwerk

2000+ scheidingen per jaar

Onze pakketten

Wonen Basis

699,00

Prijs per persoon inclusief BTW
Met subsidie vanaf € 61,-

Scheidingsprofessional gespecialiseerd op wonen en financiën behandelt jullie dossier in samenwerking met een financieel expert exclusief ouderschapsplan.

Minder geschikt voor voor stellen met kinderen vanwege het ontbreken van het ouderschapsplan.

Kosten hypotheekadvies traject niet inbegrepen.

 • Haalbaarheidscheck op jullie woonwensen
 • Vrijblijvende intake met erkend financieel adviseur
 • Subsidietoets
 • Convenant
 • Inschrijving bij de gemeente
 • Griffiekosten
 • Online portaal
 • Partneralimentatie berekening
 • Juridische controle van het scheidingsdossier
 • Ouderschapsplan
 • Kinderalimentatie berekening
 • Begeleiding door een scheidingsprofessional
 • Kosten hypotheekadvies traject

Wonen Plus

779,00

Prijs per persoon inclusief BTW
Met subsidie vanaf € 61,-

Scheidingsprofessional gespecialiseerd op wonen, financiën en kinderen behandelt jullie dossier in samenwerking met een financieel expert inclusief ouderschapsplan.

Ouderschapsplan en kinderalimentatie berekening inbegrepen.

Kosten hypotheekadvies traject niet inbegrepen.

 • Haalbaarheidscheck op jullie woonwensen
 • Vrijblijvende intake met erkend financieel adviseur
 • Subsidietoets
 • Convenant
 • Inschrijving bij de gemeente
 • Griffiekosten
 • Online portaal
 • Partneralimentatie berekening
 • Juridische controle van het scheidingsdossier
 • Ouderschapsplan
 • Kinderalimentatie berekening
 • Begeleiding door een scheidingsprofessional
 • Kosten hypotheekadvies traject

Meest gekozen

Wonen Top

1.049,00

Prijs per persoon inclusief BTW
Met subsidie vanaf € 61,-

Volledige begeleiding. Scheidingsprofessional gespecialiseerd op wonen, financiën en kinderen behandelt jullie dossier in samenwerking met een financieel expert.

Extra videogesprek met scheidingsprofessional inbegrepen.

Kosten hypotheekadvies traject niet inbegrepen.

 • Haalbaarheidscheck op jullie woonwensen
 • Vrijblijvende intake met erkend financieel adviseur
 • Subisidietoets
 • Convenant
 • Inschrijving van bij de gemeente
 • Griffiekosten
 • Online portaal
 • Partneralimentatie berekening
 • Juridische controle van het scheidingsdossier
 • Ouderschapsplan
 • Kinderalimentatie berekening
 • Begeleiding door een scheidingsprofessional
 • Kosten hypotheekadvies traject

Juridische en Financiële begeleiding

Met de Scheiden en Wonen pakketten kies je voor begeleiding door een Scheidingsprof en mediator, gespecialiseerd op het gebied van wonen en financiën (en kinderen). Na het aanleveren van een aantal belangrijke documenten via ons beveiligde portaal, zetten wij jullie gegevens door naar onze financieel adviseur die ook expert is in het adviseren van mensen in scheiding. Er staat dus niet één maar twee specialisten voor je klaar om je te helpen. Hierdoor bundelen we onze krachten samen om er voor te zorgen dat jullie woonwensen gerealiseerd kunnen worden.

Na de haalbaarheidscheck van de financieel adviseur, ontvang je een uitgebreid voorstel met hoe we je kunnen gaan bijstaan rondom het oversluiten of aanvragen van een hypotheek. Twee trajecten die tegelijkertijd aan elkaar lopen om ervoor te zorgen dat je kan beginnen aan een nieuwe toekomst. Er is een korte lijn tussen de scheidingsprofessional en de financieel adviseur zodat er waar nodig aanpassingen gemaakt kunnen worden in het scheidingsconvenant die van belang zijn voor de woning, voordat de scheiding wordt uitgesproken.

Wanneer het scheidingsconvenant (en eventueel ouderschapsplan) goed zijn bevonden door jou en je (ex)-partner, zal onze advocaat het gezamenlijk verzoek tot echtscheiding indienen bij de rechtbank en de scheiding verder voor je afronden. Wij houden je van elke stap online, via de post en waar nodig telefonisch op de hoogte zodat je niet zelf naar de rechtbank hoeft te gaan.

 

Hypotheekadvies tijdens én na scheiding

De financieel dviseur die gedurende de scheidingsprocedure betrokken is geweest bij het opstellen van het scheidingsconvenant, zal vervolgens aan de slag gaan om de hypotheek over te sluiten of een eventuele nieuwe hypotheekaanvraag voor jou of je (ex)-partner in gang te zetten. De kosten voor dit traject worden apart in rekening gebracht door de financieel adviseur waarmee je de opdracht tot deze service hebt getekend.

 

Scheiden & Wonen biedt zekerheid voor de toekomst

Regelmatig spreken we mensen die met een scheidingsconvenant bij een financieel adviseur of bank zijn geweest waar blijkt dat de afspraken in het scheidingsconvenant niet haalbaar zijn om de hypotheek mee over te kunnen oversluiten of aan te vragen. Veel mensen zijn zich dan ook niet bewust dat het scheidingsconvenant leidend is voor de mogelijk hypothecaire lening voor de bank. De afspraken die hier zijn gemaakt, zouden daarom in beginsel in lijn moeten staan met de mogelijkheden om hoofdelijk ontslag te verlenen op de huidige hypotheek.

Met de Scheiden en Wonen pakketten zijn de afspraken die je gezamenlijk met je (ex)- partner maakt, gegarandeerd uitvoerbaar wanneer je ervoor kiest dit traject tegelijk te laten lopen met de financieel adviseur en het advies van de twee specialisten hiermee in acht te nemen.

Laat ons jou helpen

Scheidingsprofs staat voor scheiden anno nu: Snel en foutloos voor een vast bedrag.

Wij hebben jarenlange ervaring in scheidingsbemiddeling. We nemen alle financiële en juridische zaken uit handen. Daarbij gaan we onafhankelijk te werk en kiezen we nooit de kant voor één van de partners. Het belang van de kinderen staat bij ons altijd voorop.

Robert den Nijs

Dossiermanager

Wat zeggen onze klanten

 “Bedankt voor alles. Ik heb het erg fijn gevonden dit proces samen met onze mediator te doorlopen.”

Anita over Scheidingsprofs

Wij wisten vooraf precies wat we wilden. De Scheidingsprofs hebben die wensen weten te vertalen in heldere afspraken. De afwikkeling ging snel en was eenvoudig.

Marion over Scheidingsprofs

Ik ben heel tevreden over jullie en ik vind de snelle handeling en vriendelijkheid heel prettig!

Olga over Scheidingsprofs

Toen we eenmaal wisten wat we wilden, zorgden de Scheidingsprofs voor een snelle afhandeling. Daardoor konden wij ons concentreren op de kinderen.

Bart over Scheidingsprofs

Vaste prijs

Zeer ervaren

Kinderen eerst

Onpartijdig