Hoe kan je zo snel mogelijk scheiden?

Meer weten over scheiden en overige zaken

Mediation is de manier om met begeleiding van een mediator een win-win oplossing te vinden voor jullie en de kinderen.

Snel scheiden

Als eenmaal het besluit is gevallen dat jullie definitief uit elkaar gaan en willen gaan scheiden, dan wil je ook niets liever dan zo snel mogelijk scheiden. Hoe vlotter het rond is, hoe eerder je je nieuwe leven kunt inrichten. Op dit moment kan in het snelste geval een scheiding, inclusief de uitspraak van de rechtbank, in ongeveer een maand geregeld zijn. Maar meestal duurt een scheiding vele malen langer. Soms wel een paar jaar.

Zo snel mogelijk scheiden

Meestal duurt een scheiding lang omdat er strijd is. Je hebt beiden een advocaat en je discussieert over allerlei zaken. Dit vertraagt alleen maar. Als je snel wilt scheiden, is goed contact met elkaar belangrijk. Dan maak je het snelst de beste afspraken. Je zou in dat geval ook samen een advocaat kunnen nemen. Je voert samen de gespreken over zaken waar je afspraken over moet maken. Je kunt dan ook samen alles vastleggen in het echtscheidingsconvenant en jullie advocaat deze laten indienen bij de rechtbank namens jullie beiden. De rechter hoeft dan alleen nog maar een uitspraak te doen.

Online scheiden

Het allersnelst scheiden kan je doen door online je scheiding te regelen. Samen regel je alles rondom je scheiding, zonder dat je een advocaat nodig hebt. Voorwaarde is dat je goed met elkaar kunt praten. Naast dat een online scheiding snel is, kost het ook veel minder geld en omdat je alles in overleg doet met elkaar, zal er ook voor contact in de toekomst al een betere basis gelegd zijn. Bij de Scheidingsprofs ben je op de juiste plek voor je online scheiding. Wij helpen jullie aan de benodigde documenten die je samen kunt invullen. De juridische specialisten van de Scheidingsprofs dienen dan voor jullie het verzoekschrift in bij de rechtbank.

We hebben een aantal pakketten waar je uit kunt kiezen. Bekijk dus nu snel welk pakket het beste bij jullie past.

Flitsscheiding?

Tot 2009 was het mogelijk gebruik te maken van een zogenaamde ‘flitsscheiding’. Je kon toen bij de gemeente je huwelijk om laten zetten naar geregistreerd partnerschap, mits er geen minder jarige kinderen waren. Vervolgens kon je direct het geregistreerd partnerschap laten beëindigen bij de burgerlijke stand. Je hoefde dus niet via de rechtbank te scheiden. In ongeveer een week kon je dan van elkaar gescheiden zijn. Een groot nadeel van een flitsscheiding was dat het niet in het buitenland werd erkend. Dus als je daar opnieuw wilde trouwen of een kind wilde erkennen, lukte dat niet. Sinds 1 maart 2009 is het niet meer mogelijk een flitsscheiding aan te vragen.

Alsjeblieft, jouw checklist!

Hieronder kun je de checklist van Scheidingsprofs gratis downloaden.

Onze pakketten

Online Basis

329,00

Prijs per persoon inclusief BTW
 

Jullie regelen alles zelf zonder controle. Hierbij dragen jullie zelf de verantwoordelijkheid dat dit juridisch klopt. Het is hiervoor daarom belangrijk dat jullie op de hoogte zijn van de regels van de wet.

 • Subsidietoets
 • Convenant
 • Inschrijving bij de gemeente
 • Griffiekosten
 • Online Portaal
 • Alimentatieberekening
 • Controle door een professional
 • Begeleiding door een professional

Online Plus

699,00

Prijs per persoon inclusief BTW
Met subsidie vanaf € 61,-

Via het beveiligde portal op de website vul je alle gegevens in. Onze experts controleren alles, maken de alimentatieberekening en stellen de documenten toe. Samen lopen we ter controle door het dossier heen. Wij zorgen ervoor dat de stukken bij de rechtbank komen, betalen de griffie- en advocaatkosten en schrijven je in bij de gemeente.

 • Subsidietoets
 • Convenant
 • Inschrijving bij de gemeente
 • Griffiekosten
 • Online portaal
 • Alimentatieberekening
 • Controle door een professional
 • Begeleiding van een professional

Meest gekozen

Online Top

849,00

Prijs per persoon inclusief BTW
Met subsidie vanaf € 61,-

Via het beveiligde portal op de website vul je alle gegevens in. Onze experts controleren alles, maken de alimentatieberekening en stellen de documenten toe. Samen lopen we ter controle door het dossier heen en begeleiden we jullie rondom alle afspraken. Wij zorgen ervoor dat de stukken bij de rechtbank komen, betalen de griffie- en advocaatkosten en schrijven je in bij de gemeente.

 • Subsidietoets
 • Convenant
 • Inschrijving bij de gemeente
 • Griffiekosten
 • Online portaal
 • Alimentatieberekening
 • Controle door een professional
 • Begeleiding van een professional

Wij zijn onpartijdig

Wij handelen de scheiding af zonder aanziens des persoons. We kiezen geen kant en zorgen voor de beste oplossing.

6 dagen per week bereikbaar

Kies je voor online, dan kun je scheiden als het jou uitkomt. Maar ook bij mediation: Wij spreken af, als het jou uitkomt.

Vaste prijs

Zo voorkom je onnodige verrassingen en blijft het eindbedrag altijd hetzelfde. Ongeacht hoe lang het duurt.

Zonder advocaat

Een advocaat is onnodig duur en in de meeste gevallen niet nodig.

Kinderen op de eerste plaats

Ons ouderschapsplan borgt de positie van de kinderen. Zo belast je ze zo min mogelijk met de gevolgen.

Scheiden met subsidie

Wij vragen subsidie voor je aan. Dat scheelt flink in de kosten.

Klantbeoordeling: 8.6

Meer dan 10 jaar ervaring!

Wij leveren vakwerk

2000+ scheidingen per jaar

Laat ons jou helpen

Meer dan 75% van alle scheidingen kunnen online afgehandeld worden. Logisch dat steeds meer koppels voor online scheiden kiezen. Dan kun je scheiden wanneer het jou uitkomt.

Robert den Nijs

Dossiermanager

Wat zeggen onze klanten

 “Bedankt voor alles. Ik heb het erg fijn gevonden dit proces samen met onze mediator te doorlopen.”

Anita over Scheidingsprofs

Wij wisten vooraf precies wat we wilden. De Scheidingsprofs hebben die wensen weten te vertalen in heldere afspraken. De afwikkeling ging snel en was eenvoudig.

Marion over Scheidingsprofs

Ik ben heel tevreden over jullie en ik vind de snelle handeling en vriendelijkheid heel prettig!

Olga over Scheidingsprofs

Toen we eenmaal wisten wat we wilden, zorgden de Scheidingsprofs voor een snelle afhandeling. Daardoor konden wij ons concentreren op de kinderen.

Bart over Scheidingsprofs

Vaste prijs

Zeer ervaren

Kinderen eerst

Onpartijdig