Scheiding aanvragen

Online scheiding aanvragen: scheiden wanneer het jou uitkomt op jouw manier

Online scheiden

Bij de Scheidingsprofs kan je online je scheiding aanvragen via internet. Door onze jarenlange ervaring bieden wij jou de hulp die het beste bij jouw situatie past. We nemen alle financiële en juridische zaken uit handen. Bij ons staat het belang van de kinderen altijd voorop. Je scheiding online aanvragen betekent dat je kunt scheiden wanneer het jou uitkomt en kies je het pakket die het beste bij je past. Wij helpen je in drie simpele fases. Je echtscheiding aanvragen is nog nooit zo makkelijk geweest.

Online scheiding aanvragen

Je scheiding aanvragen via internet is in Nederland de snelste manier van scheiden. Een online echtscheiding aanvragen kan alleen als je in goed overleg uit elkaar kan en je nog goed met elkaar kunt praten. Communicatie tussen jullie beiden is essentieel omdat je samen afspraken moet maken en deze moet vastleggen in de documenten die wij je toesturen. Deze documenten stuur je retour naar ons en vanaf dat punt nemen wij het indienen van het echtscheidingsverzoek bij de rechtbank voor je uit handen. Zelf hoef je dus niet naar de rechtbank toe. Je kunt op deze manier al binnen ongeveer vijf weken gescheiden zijn.

Online scheiden in 3 fasen

We hebben 3 pakketten waar je uit kunt kiezen voor het aanvragen van je scheiding online: Online Basis, Online Plus en Online Top. Afhankelijk van jullie situatie en de hulp die jullie wensen kan je een pakket kiezen. Of je nou ons basis pakket kiest of het meest uitgebreide, wij zorgen ervoor dat je scheiding snel afgehandeld wordt.

Fase 1

Als eerst ga je je scheiding online aanvragen door een van de pakketten te kiezen die we hiervoor aanbieden. Hierna nemen wij persoonlijk contact met je op en en sturen wij de juiste documenten toe via een online klantportaal. Je kunt daarna zelf aan de slag met het invullen ervan. Nadat jullie de afspraken hebben gemaakt en deze hebben vastgelegd in de documenten, sturen jullie ze weer naar ons terug. Wil je liever dat wij dit voor je doen? Vraag dan het pakket Online Scheiden Top aan. Dan vullen wij alles voor je in op basis van de afspraken die jullie hebben gemaakt.

Fase 2

Wij stellen een concept convenant op, op basis van de gemaakte afspraken. Het echtscheidingsconvenant is het document waarin alle afspraken staan en dat wordt ingediend bij de rechtbank met het verzoek tot echtscheiding. Hier kunnen partijen ook de alimentatie in aanvragen naar aanleiding van een op maat gemaakte partneralimentatieberekening. Het concept convenant kunnen jullie zelf eventueel nog aanpassen naar jullie wensen. Jullie moeten vervolgens beiden het convenant ondertekenen. Als jullie minderjarige kinderen hebben, moeten er ook een ouderschapsplan aan worden toegevoegd incl. kinderalimentatieberekening.

Fase 3

Als jullie alles aan ons geretourneerd hebben checken we, afhankelijk van de gekozen ondersteuning, of alles juridisch klopt. Daarna dient onze advocaat het verzoek tot echtscheiding in bij de rechtbank. Na ongeveer 3 tot 4 weken krijg je bericht en ben je officieel gescheiden zodra de scheiding is ingeschreven in het register van de burgerlijke stand.

Kosten van een online scheiding

De kosten voor het aanvragen van een scheiding bij de Scheidingsprofs hangen af van het pakket dat je kiest. Je kunt al vanaf € 299,- per persoon je scheiding online aanvragen met het pakket Online Basis. De naam zegt het al, het is ons basispakket waarbij je zelf de documenten invult en terugstuurt. We stellen het convenant op, doen een subsidie toets, vragen de scheiding aan en regelen de inschrijving van de scheiding bij de gemeente. Het pakket Online Plus is ons meest gekozen pakket, vooral door ouders met kinderen. Met dit pakket ontvang je onder andere een ouderschapsplan, alimentatieberekening en een uitgebreide controle van jullie dossier. Het meest uitgebreide pakket is Online Top en heeft weer een aantal extra’s bovenop alles wat in Online Plus zit. Zo stellen onze scheidingsspecialisten het convenant voor je op en krijg je volledige begeleiding door een expert en uitgebreid financieel advies. 

Scheiden met subsidie aanvragen

Als je gaat scheiden en jullie hebben een inkomen dat voldoet aan de inkomenseisen voor een toevoeging, dan kan je mogelijk in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand van de Raad van de Rechtsbijstand. Kom je hiervoor in aanmerking, dan kan je een scheiding aanvragen vanaf € 56,-. Alleen een juridisch expert kan de subsidie aanvragen bij de Raad van de Rechtsbijstand. Bij de Scheidingsprofs kijken we altijd of je in aanmerking komt en doen we regelen we automatisch de aanvraag voor je. Wil je weten of ook jij in aanmerking komt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Eenzijdig scheiding aanvragen

Je echtscheiding aanvragen via internet heeft met name voordelen als het gaat om kosten en tijd. Het is de snelste en goedkoopste manier van scheiden als jullie op goede voet uit elkaar gaan en samen afspraken kunnen maken en vastleggen. Je regelt alles zelf, samen. Eenzijdig scheiding aanvragen is online niet mogelijk. Voor een online scheiding moeten beide partijen het ermee eens zijn en achter de scheiding staan. Als je eenzijdig je scheiding wil aanvragen, moet je dat toch via een advocaat doen. Een ander bijkomend voordeel van online scheiden is dat je nu al in dit stadium een goede basis legt voor de toekomst. Alle afspraken die jullie nu maken, zijn afspraken waar je allebei achter staat.

Waar wij voor staan

Scheidingsprofs heeft ruime ervaring in het afhandelen van online scheidingen. Daarnaast staat bij ons het belang van kinderen altijd voorop. Wij staan voor een snelle afhandeling met scherpe prijzen. Naast het regelen van je scheiding kunnen wij je ook bijstaan op onder andere financieel vlak en hulp bij wonen. Wij weten als geen ander dat er veel meer komt kijken bij een scheiding dan het aanvragen van de scheidingspapieren en gaan daarom veel verder in onze dienstverlening. Zo werken we samen met specialisten die je advies kunnen geven op het gebied van hypotheken, belastingaangifte en andere financiële zaken.

 

Alsjeblieft, jouw checklist!

Hieronder kun je de checklist van Scheidingsprofs gratis downloaden.

Onze pakketten

Online Basis

€ 299,00

Prijs per persoon inclusief BTW
 

Je krijgt van ons alle documenten die je nodig hebt. Die vul je zelf in en stuur je naar ons terug. Als aanvulling voeg je zelf een alimentatieberekening toe. Wij zorgen ervoor dat de stukken bij de rechtbank komen, betalen de griffie- en advocaatkosten en schrijven je scheiding in bij de gemeente.

 • Subsidietoets
 • Convenant
 • Inschrijving bij de gemeente
 • Griffiekosten
 • Online Portaal
 • Alimentatieberekening
 • Controle door een expert
 • Financiële check
 • Belastingaangifte
 • Checklist op maat

Meest gekozen

Online Plus

€ 599,00

Prijs per persoon inclusief BTW
Met subsidie vanaf € 56,-

Via het beveiligde portal op de website vul je alle gegevens in. Onze experts controleren alles, maken de alimentatieberekening en sturen de documenten toe. Jij vult die verder aan en samen lopen we ter controle door het dossier heen. Wij zorgen ervoor dat de stukken bij de rechtbank komen, betalen de griffie- en advocaatkosten en schrijven je in bij de gemeente.

 • Subsidietoets
 • Convenant
 • Inschrijving bij de gemeente
 • Griffiekosten
 • Online portaal
 • Alimentatieberekening
 • Controle door een expert
 • Financiële check
 • Belastingaangifte
 • Checklist op maat

Online Top

€ 799,00

Prijs per persoon inclusief BTW
Subsidie mogelijk

Onze expert stelt op basis van een gesprek het convenant en eventueel het ouderschapsplan op. Na uitgebreide controle van de stukken, start de expert de rechtbank procedure, schrijven wij de scheiding in bij de gemeente en regelen vervolgens alles rondom de belastingaangifte.

 • Subsidietoets
 • Convenant
 • Inschrijving bij de gemeente
 • Griffiekosten
 • Online portaal
 • Alimentatieberekening
 • Begeleiding van een expert
 • Financiële check
 • Belastingaangifte
 • Checklist op maat

Veelgestelde vragen

Heb ik recht op partneralimentatie?

Partneralimentatie wordt betaald aan die partner die na de scheiding niet in eigen onderhoud kan voorzien. Daarbij spelen uiteraard het eigen inkomen maar ook het gezinsinkomen tijdens het huwelijk een rol om deze behoefte te bepalen. De (ex-) moet ook ruimte (draagkracht) hebben om een bijdrage aan partneralimentatie te kunnen betalen

Wat hou ik over na een scheiding?

Veel mensen stellen de vraag of ze recht hebben op partneralimentatie. Veel belangrijker is echter de vraag hoe ziet mijn financiële toekomst er uit? Wat heb ik te besteden en kan ik daarmee in mijn huidige woning blijven wonen. Op deze vragen geven wij u antwoord door een inzicht te geven in uw netto te besteden inkomen na de scheiding inclusief uw recht op toeslagen, kindgebonden budget en/of maandelijkse belastingteruggave. Scheidingsprofs helpt u bij het aanvragen van deze inkomensbestanddelen.

Hoe regel ik mijn scheiding?

Mensen die denken de scheiding even zelf te regelen komen vaak (achteraf) bedrogen uit omdat ze niet aan alles denken. De Scheidingsprof neemt het hele proces uit handen en zorgt dat u niets vergeet en volledig op de hoogte bent van alle (on)mogelijkheden. Uw echtscheiding wordt van A tot en met Z geregeld, inclusief een rapport met alle berekeningen en advies omtrent de keuzes die u kunt of moet maken. Kortom: Scheidingsprofs bied u één adres voor alles rondom uw scheiding.

Een advocaat of een mediator regelt over het algemeen een onderdeel van uw scheiding: het juridische of het emotionele. De Scheidingsprofs regelt alles voor u. We begeleiden niet alleen het proces maar komen ook met concrete oplossingen aan de hand van uw vragen en wensen. Het Scheidingsrapport geeft u op een begrijpelijke wijze volledig inzicht in uw scheiding en uw toekomst. Uw hele scheiding wordt transparant en duidelijk. U hoeft hier nauwelijks iets voor hoeft te doen! De Scheidingsprofs biedt u een uitstekende kwaliteit tegen een passende prijs.

Regel je de echtscheiding met of zonder je partner?

Indien u nog in staat bent met uw partner een goed gesprek (discussie mag!) te voeren dan kunt u in onderling overleg tot een oplossing te komen met behulp van de Scheidingsprofs. De Scheidingsprof begeleid dit proces onafhankelijk voor u beiden en samen met u beiden. Op het moment dat scheiden in overleg u niet mogelijk lijkt (of u dit niet wilt), kan Scheidingsprofs u individueel van dienst zijn. Scheidingsprofs behartigt dan specifiek uw belangen en heeft hij/zij contact met uw partner en zijn/haar adviseur. Uiteraard probeert de Scheidingsprofs altijd om tot een redelijke oplossing te komen voor uw partner, het doel is niet om het te laten escaleren tot een vechtscheiding want daar is iedereen en met name de kinderen de dupe van.

Wat is een scheidingsrapport?

Het Scheidingsrapport is een document waarin u wordt meegenomen in alle onderdelen van uw scheiding die op u en uw partner van toepassing zijn. Hierbij kunt u onder andere denken aan:

 • het inkomen nu en na de scheiding van beiden
 • de kosten van de kinderen
 • partneralimentatie
 • verdeling van het vermogen
 • verevening van pensioenen
 • verdeling van verzekeringen

U krijgt antwoord op al uw vragen. Aan de hand van uw wensen gaan we het rapport samen invullen en zo ontstaat er voor beiden een beeld van de toekomst. U heeft zo altijd een naslagwerk van de mogelijkheden en de keuzes die u heeft gemaakt. Het rapport is uiteindelijk de basis voor het convenant en ouderschapsplan. Zo vallen alle puzzelstukjes op de juiste plaats.

Hoe vraag ik een scheiding aan?

Uw scheiding kan eenvoudig via de Scheidingsprof aangevraagd worden door gezamenlijke ondertekening van een convenant. Het hele vervolgtraject van de rechtbank tot en met de inschrijving bij de gemeente wordt door de Scheidingsprof uit handen genomen.

Wanneer is er recht op kinderalimentatie?

Een echtscheiding is een emotionele gebeurtenis terwijl er tegelijk ook veel moet worden geregeld. Zoals bijvoorbeeld de kinderalimentatie. De rechter bepaalt de hoogte van het bedrag aan de hand van de Trema-normen die zijn ontwikkeld voor het eenduidig vaststellen van alimentatie. U kunt de alimentatie ook zelf samen bepalen. In dat geval is het verstandig om de normen van de rechter als uitgangspunt te nemen en de berekening door een onafhankelijk professional. Zo voorkomt U later discussie en onenigheid met elkaar.

Bij elke zorgregeling dient U van tevoren af te spreken welke kosten worden verdeeld en welke niet. Voorkom bijvoorbeeld dat de ene ouder mee betaalt aan de duurdere smaak van de andere ouder. Kosten zoals vakantie en uitstapjes kunt u daarom beter buiten de verdeling houden. U kunt ook besluiten voor deze extra’s een gezamenlijke bankrekening te openen. Het is bij de verdeling belangrijk om onderscheid te maken tussen eigen kosten en te verdelen kosten.

Eigen kosten van de ouders zijn de kosten die elk huishouden voor zich maakt, zoals huur, telefoon en boodschappen. Te verdelen kosten zijn uitgaven die door één ouder worden gedaan. Deze kosten dienen voldaan te worden uit de vrije ruimte van de beide ouders. Bijvoorbeeld verzekeringen, abonnementen, contributies of schoolkosten.
Nadat de verdeling van de kosten heeft plaats gevonden kan bepaald worden welke ouder een bijdrage dient te leveren in de vorm van kinderalimentatie aan de andere ouder. Over het algemeen zal de hoofdverdiener iets moeten betalen maar er zijn uitzinderingen die de Scheidingsprofs u perfect kan uitleggen.

Wat is een ouderschapsplan?

Gaan u en uw partner uit elkaar en heeft u minderjarige kinderen? Dat moet u samen een ouderschapsplan opstellen. Hierin staan afspraken over de verzorging en opvoeding van de kinderen. Gehuwde en geregistreerde ouders zijn dat wettelijk verplicht. Dit geldt ook voor samenwonende ouders met gezamenlijk gezag. In het ouderschapsplan moeten in ieder geval afspraken staan over hoe u de zorg en opvoeding verdeelt (zorgregeling) of de omgang met de kinderen regelt (omgangsregeling). Daarnaast legt u vast hoe u elkaar informatie geeft over belangrijke onderwerpen en maakt u afspraken over de kosten van de verzorging en opvoeding (kinderalimentatie).

In gemeenschap van goederen getrouwd, wat houdt dat in?

De gemeenschap van goederen is het wettelijk stelsel in het Nederlandse huwelijksvermogensrecht. De wettelijke gemeenschap van goederen ontstaat van rechtswege tussen echtgenoten vanaf het ogenblik van voltrekking van het huwelijk, en tussen geregistreerde partners vanaf de registratie, voor zover zij daarvan niet bij huwelijkse voorwaarden zijn afgeweken. Dit huwelijksstelsel is internationaal gezien vrij zeldzaam en houdt kort gezegd in dat alles van de partners gezamenlijk bezit is tenzij daar expliciet van afgeweken is bij schenking of erven.

Jullie pakketten sluiten niet aan op mijn vraag, kunnen jullie mij toch helpen?

Niet gevonden wat je zocht in de pakketten die wij aanbieden?

Scheidingsprofs levert ook maatwerk. Uiteraard kunnen wij jou buiten onze pakketten om ook helpen.

De meerprijs hiervan is:

€160 p.u.

Meer weten? Klik hier om contact met ons op te nemen.

Wij zijn onpartijdig

Wij handelen de scheiding af zonder aanziens des persoons. We kiezen geen kant en zorgen voor de beste oplossing.

6 dagen per week bereikbaar

Kies je voor online, dan kun je scheiden als het jou uitkomt. Maar ook bij mediation: Wij spreken af, als het jou uitkomt.

Vaste prijs

Zo voorkom je onnodige verrassingen en blijft het eindbedrag altijd hetzelfde. Ongeacht hoe lang het duurt.

Zonder advocaat

Een advocaat is onnodig duur en in de meeste gevallen niet nodig.

Kinderen op de eerste plaats

Ons ouderschapsplan borgt de positie van de kinderen. Zo belast je ze zo min mogelijk met de gevolgen.

Scheiden met subsidie

Wij vragen subsidie voor je aan. Dat scheelt flink in de kosten.

Klantbeoordeling: 9.4

Meer dan 10 jaar ervaring!

Wij leveren vakwerk

2000+ scheidingen per jaar

Laat ons jou helpen

Meer dan 75% van alle scheidingen kunnen online afgehandeld worden. Logisch dat steeds meer koppels voor online scheiden kiezen. Dan kun je scheiden wanneer het jou uitkomt.

Robert den Nijs

Dossiermanager

Heb je recht op subsidie?

Wat zeggen onze klanten

 “Bedankt voor alles. Ik heb het erg fijn gevonden dit proces samen met onze mediator te doorlopen.”
Anita over Scheidingsprofs

Wij wisten vooraf precies wat we wilden. De Scheidingsprofs hebben die wensen weten te vertalen in heldere afspraken. De afwikkeling ging snel en was eenvoudig.

Marion over Scheidingsprofs

Ik ben heel tevreden over jullie en ik vind de snelle handeling en vriendelijkheid heel prettig!

Olga over Scheidingsprofs

Toen we eenmaal wisten wat we wilden, zorgden de Scheidingsprofs voor een snelle afhandeling. Daardoor konden wij ons concentreren op de kinderen.

Bart over Scheidingsprofs

Vaste prijs

Zeer ervaren

Kinderen eerst

Onpartijdig