Scheiding aanvragen

Online scheiding aanvragen: scheiden wanneer het jou uitkomt op jouw manier

Online scheiden

Bij de Scheidingsprofs kan je online je scheiding aanvragen via internet. Door onze jarenlange ervaring bieden wij jou de hulp die het beste bij jouw situatie past. We nemen alle financiële en juridische zaken uit handen. Bij ons staat het belang van de kinderen altijd voorop. Je scheiding online aanvragen betekent dat je kunt scheiden wanneer het jou uitkomt en kies je het pakket die het beste bij je past. Wij helpen je in drie simpele fases. Je echtscheiding aanvragen is nog nooit zo makkelijk geweest.

Online scheiding aanvragen

Je scheiding aanvragen via internet is in Nederland de snelste manier van scheiden. Een online echtscheiding aanvragen kan alleen als je in goed overleg uit elkaar kan en je nog goed met elkaar kunt praten. Communicatie tussen jullie beiden is essentieel omdat je samen afspraken moet maken en deze moet vastleggen in de documenten die wij je toesturen. Deze documenten stuur je retour naar ons en vanaf dat punt nemen wij het indienen van het echtscheidingsverzoek bij de rechtbank voor je uit handen. Zelf hoef je dus niet naar de rechtbank toe. Je kunt op deze manier al binnen ongeveer vijf weken gescheiden zijn.

Online scheiden in 3 fasen

We hebben 3 pakketten waar je uit kunt kiezen voor het aanvragen van je scheiding online: Online Basis, Online Plus en Online Top. Afhankelijk van jullie situatie en de hulp die jullie wensen kan je een pakket kiezen. Of je nou ons basis pakket kiest of het meest uitgebreide, wij zorgen ervoor dat je scheiding snel afgehandeld wordt.

Fase 1

Als eerst ga je je scheiding online aanvragen door een van de pakketten te kiezen die we hiervoor aanbieden. Hierna nemen wij persoonlijk contact met je op en en sturen wij de juiste documenten toe via een online klantportaal. Je kunt daarna zelf aan de slag met het invullen ervan. Nadat jullie de afspraken hebben gemaakt en deze hebben vastgelegd in de documenten, sturen jullie ze weer naar ons terug. Wil je liever dat wij dit voor je doen? Vraag dan het pakket Online Scheiden Top aan. Dan vullen wij alles voor je in op basis van de afspraken die jullie hebben gemaakt.

Fase 2

Wij stellen een concept convenant op, op basis van de gemaakte afspraken. Het echtscheidingsconvenant is het document waarin alle afspraken staan en dat wordt ingediend bij de rechtbank met het verzoek tot echtscheiding. Hier kunnen partijen ook de alimentatie in aanvragen naar aanleiding van een op maat gemaakte partneralimentatieberekening. Het concept convenant kunnen jullie zelf eventueel nog aanpassen naar jullie wensen. Jullie moeten vervolgens beiden het convenant ondertekenen. Als jullie minderjarige kinderen hebben, moeten er ook een ouderschapsplan aan worden toegevoegd incl. kinderalimentatieberekening.

Fase 3

Als jullie alles aan ons geretourneerd hebben checken we, afhankelijk van de gekozen ondersteuning, of alles juridisch klopt. Daarna dient onze advocaat het verzoek tot echtscheiding in bij de rechtbank. Na ongeveer 5 tot 6 weken krijg je bericht en ben je officieel gescheiden zodra de scheiding is ingeschreven in het register van de burgerlijke stand.

Kosten van een online scheiding

De kosten voor het aanvragen van een scheiding bij de Scheidingsprofs hangen af van het pakket dat je kiest. Je kunt al vanaf € 329,- per persoon je scheiding online aanvragen met het pakket Online Basis. De naam zegt het al, het is ons basispakket waarbij je zelf de documenten invult en terugstuurt. We stellen het convenant op, doen een subsidie toets, vragen de scheiding aan en regelen de inschrijving van de scheiding bij de gemeente. Het pakket Online Plus is ons meest gekozen pakket, vooral door ouders met kinderen. Met dit pakket ontvang je onder andere een ouderschapsplan, alimentatieberekening en een uitgebreide controle van jullie dossier. Het meest uitgebreide pakket is Online Top en heeft weer een aantal extra’s bovenop alles wat in Online Plus zit. Zo stellen onze scheidingsspecialisten het convenant voor je op en krijg je volledige begeleiding door een expert en uitgebreid financieel advies.

Scheiden met subsidie aanvragen

Als je gaat scheiden en jullie hebben een inkomen dat voldoet aan de inkomenseisen voor een toevoeging, dan kan je mogelijk in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand van de Raad van de Rechtsbijstand. Kom je hiervoor in aanmerking, dan kan je een scheiding aanvragen vanaf € 61,-. Alleen een juridisch expert kan de subsidie aanvragen bij de Raad van de Rechtsbijstand. Bij de Scheidingsprofs kijken we altijd of je in aanmerking komt en doen we regelen we automatisch de aanvraag voor je. Wil je weten of ook jij in aanmerking komt? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Eenzijdig scheiding aanvragen

Je echtscheiding aanvragen via internet heeft met name voordelen als het gaat om kosten en tijd. Het is de snelste en goedkoopste manier van scheiden als jullie op goede voet uit elkaar gaan en samen afspraken kunnen maken en vastleggen. Je regelt alles zelf, samen. Eenzijdig scheiding aanvragen is online niet mogelijk. Voor een online scheiding moeten beide partijen het ermee eens zijn en achter de scheiding staan. Als je eenzijdig je scheiding wil aanvragen, moet je dat toch via een advocaat doen. Een ander bijkomend voordeel van online scheiden is dat je nu al in dit stadium een goede basis legt voor de toekomst. Alle afspraken die jullie nu maken, zijn afspraken waar je allebei achter staat.

Waar wij voor staan

Scheidingsprofs heeft ruime ervaring in het afhandelen van online scheidingen. Daarnaast staat bij ons het belang van kinderen altijd voorop. Wij staan voor een snelle afhandeling met scherpe prijzen. Naast het regelen van je scheiding kunnen wij je ook bijstaan op onder andere financieel vlak en hulp bij wonen. Wij weten als geen ander dat er veel meer komt kijken bij een scheiding dan het aanvragen van de scheidingspapieren en gaan daarom veel verder in onze dienstverlening. Zo werken we samen met specialisten die je advies kunnen geven op het gebied van hypotheken, belastingaangifte en andere financiële zaken.

 

Alsjeblieft, jouw checklist!

Hieronder kun je de checklist van Scheidingsprofs gratis downloaden.

Onze pakketten

Online Basis

329,00

Prijs per persoon inclusief BTW
 

Jullie regelen alles zelf zonder controle. Hierbij dragen jullie zelf de verantwoordelijkheid dat dit juridisch klopt. Het is hiervoor daarom belangrijk dat jullie op de hoogte zijn van de regels van de wet.

 • Subsidietoets
 • Convenant
 • Inschrijving bij de gemeente
 • Griffiekosten
 • Online Portaal
 • Alimentatieberekening
 • Controle door een professional
 • Begeleiding door een professional

Meest gekozen

Online Plus

699,00

Prijs per persoon inclusief BTW
Met subsidie vanaf € 61,-

Via het beveiligde portal op de website vul je alle gegevens in. Onze experts controleren alles, maken de alimentatieberekening en stellen de documenten toe. Samen lopen we ter controle door het dossier heen. Wij zorgen ervoor dat de stukken bij de rechtbank komen, betalen de griffie- en advocaatkosten en schrijven je in bij de gemeente.

 • Subsidietoets
 • Convenant
 • Inschrijving bij de gemeente
 • Griffiekosten
 • Online portaal
 • Alimentatieberekening
 • Controle door een professional
 • Begeleiding van een professional

Online Top

849,00

Prijs per persoon inclusief BTW
Met subsidie vanaf € 61,-

Via het beveiligde portal op de website vul je alle gegevens in. Onze experts controleren alles, maken de alimentatieberekening en stellen de documenten toe. Samen lopen we ter controle door het dossier heen en begeleiden we jullie rondom alle afspraken. Wij zorgen ervoor dat de stukken bij de rechtbank komen, betalen de griffie- en advocaatkosten en schrijven je in bij de gemeente.

 • Subsidietoets
 • Convenant
 • Inschrijving bij de gemeente
 • Griffiekosten
 • Online portaal
 • Alimentatieberekening
 • Controle door een professional
 • Begeleiding van een professional

Wij zijn onpartijdig

Wij handelen de scheiding af zonder aanziens des persoons. We kiezen geen kant en zorgen voor de beste oplossing.

6 dagen per week bereikbaar

Kies je voor online, dan kun je scheiden als het jou uitkomt. Maar ook bij mediation: Wij spreken af, als het jou uitkomt.

Vaste prijs

Zo voorkom je onnodige verrassingen en blijft het eindbedrag altijd hetzelfde. Ongeacht hoe lang het duurt.

Zonder advocaat

Een advocaat is onnodig duur en in de meeste gevallen niet nodig.

Kinderen op de eerste plaats

Ons ouderschapsplan borgt de positie van de kinderen. Zo belast je ze zo min mogelijk met de gevolgen.

Scheiden met subsidie

Wij vragen subsidie voor je aan. Dat scheelt flink in de kosten.

Klantbeoordeling: 8.5

Meer dan 10 jaar ervaring!

Wij leveren vakwerk

2000+ scheidingen per jaar

Laat ons jou helpen

Meer dan 75% van alle scheidingen kunnen online afgehandeld worden. Logisch dat steeds meer koppels voor online scheiden kiezen. Dan kun je scheiden wanneer het jou uitkomt.

Robert den Nijs

Dossiermanager

Wat zeggen onze klanten

 “Bedankt voor alles. Ik heb het erg fijn gevonden dit proces samen met onze mediator te doorlopen.”

Anita over Scheidingsprofs

Wij wisten vooraf precies wat we wilden. De Scheidingsprofs hebben die wensen weten te vertalen in heldere afspraken. De afwikkeling ging snel en was eenvoudig.

Marion over Scheidingsprofs

Ik ben heel tevreden over jullie en ik vind de snelle handeling en vriendelijkheid heel prettig!

Olga over Scheidingsprofs

Toen we eenmaal wisten wat we wilden, zorgden de Scheidingsprofs voor een snelle afhandeling. Daardoor konden wij ons concentreren op de kinderen.

Bart over Scheidingsprofs

Vaste prijs

Zeer ervaren

Kinderen eerst

Onpartijdig