Eenzijdige scheiding

Wanneer slechts een jullie beiden wil scheiden, is er sprake van een eenzijdige scheiding.

Mediation is de manier om met begeleiding van een mediator een win-win oplossing te vinden voor jullie en de kinderen.

Er zijn verschillende redenen waarom je kunt kiezen voor een scheiding. Het kan zijn dat jullie samen tot de conclusie komen niet meer met elkaar verder te willen, maar het kan ook zijn dat er slechts één van jullie besloten heeft om te willen scheiden. Beide redenen kunnen leiden tot een scheiding, maar er zitten grote verschillen in het proces. De grootste verschillen kom je tegen tijdens de gang naar de rechter en bij het maken van afspraken voor de toekomst.

Eenzijdige scheiding aanvragen

Een eenzijdige scheiding betekent dat jullie niet samen besloten hebben om te gaan scheiden, maar dat slechts één van jullie dit duidelijk heeft gemaakt. Natuurlijk zullen partners in veel gevallen hier samen over praten. Zo kun je er misschien toch nog samen uitkomen en met goede afspraken uit elkaar gaan. Lukt dit echter niet en blijf jij de enige die wil scheiden dan is het handig om een advocaat in te schakelen. Indien je partner niet wil meewerken aan een scheiding dan kan de advocaat dit alsnog aanvragen bij de rechter. Hierdoor zul je een eenzijdige scheiding aanvragen. Hiervoor is een eenzijdig verzoekschrift voor scheiding nodig.

Eenzijdig scheiden kost niet alleen méér geld en méér tijd, maar ook een stuk meer moeite. Eenzijdig een echtscheiding aanvragen is dus geen ideale optie. Voor een goed verloop van de scheiding moet door beide partijen een advocaat worden ingeschakeld. Daarnaast is er ook een grotere behoefte aan een advocaat bij een eenzijdige scheiding dan bij een tweezijdige scheiding. Wanneer beide partijen willen scheiden dan hoeft de advocaat alleen maar het verzoekschrift in te dienen bij de rechter. Dit kan hij namens beide partijen doen.

Bij een eenzijdige scheiding zal het proces met de advocaat langer duren. Bij een eenzijdige scheiding moet er namelijk een zitting komen in de rechtbank. Tot slot stuit je op een onprettige procedure omdat beide partijen het niet eens zijn met elkaar. Dit zal ook veel energie kosten en het zal de verdere relatie tussen jullie bemoeilijken.

Waar kan de rechter zich over uitspreken?

De rechter zal zich moeten buigen over alle zaken waar je met je partner geen overeenstemming in hebt gevonden. Zo gaat het niet alleen over jullie spullen, maar komt ook jullie huis ter sprake. Bij een huurwoning zal vaak besloten worden dat de oorspronkelijke- of hoofdhuurder in dat huis zal blijven wonen. Als er geen oorspronkelijke- of hoofdhuurder is dan kan het handig en tevens financieel voordelig zijn om beiden een nieuwe woning te zoeken. Bij een koopwoning kan het lastiger zijn om goede afspraken te maken. Zo is het mogelijk dat één van jullie de eigenaar is van het huis en er kan blijven wonen. Het kan ook zijn dat de woning verkocht wordt of dat je de ander uitkoopt.

Verder zal een rechter ook kijken of er alimentatie betaald moet worden. Vaak zal degene met het hoogste inkomen partneralimentatie moeten betalen. Tevens kan er bij minderjarige kinderen ook iets afgesproken worden over alimentatie voor hen. Dit staat dan weer in het ouderschapsplan dat je zelf kan afspreken met de ander. Ook andere afspraken over de kinderen horen in dit plan te staan. Mocht je er niet uitkomen met je partner om een goed ouderschapsplan op te stellen dan zal de rechter ook over deze zaken een uitspraak moeten doen.

Kan je bezwaar aantekenen tegen een eenzijdige scheiding?

Ja, wanneer de advocaat van één van de partijen het verzoekschrift heeft ingediend bij de rechter dan zijn er nog zes maanden om bezwaar aan te tekenen. Mocht je het oneens zijn met de uitspraak van de rechter dan kun je bezwaar aantekenen. Door dit te doen kan je nog proberen om onder andere voorwaarden te scheiden. Wanneer de uitspraak is geaccepteerd door beide partners dan kan de uitspraak van de rechter worden verwerkt in de registers van de burgerlijke stand.

Wij zijn onpartijdig

Wij handelen de scheiding af zonder aanziens des persoons. We kiezen geen kant en zorgen voor de beste oplossing.

6 dagen per week bereikbaar

Kies je voor online, dan kun je scheiden als het jou uitkomt. Maar ook bij mediation: Wij spreken af, als het jou uitkomt.

Vaste prijs

Zo voorkom je onnodige verrassingen en blijft het eindbedrag altijd hetzelfde. Ongeacht hoe lang het duurt.

Zonder advocaat

Een advocaat is onnodig duur en in de meeste gevallen niet nodig.

Kinderen op de eerste plaats

Ons ouderschapsplan borgt de positie van de kinderen. Zo belast je ze zo min mogelijk met de gevolgen.

Scheiden met subsidie

Wij vragen subsidie voor je aan. Dat scheelt flink in de kosten.

Klantbeoordeling: 8.5

Meer dan 10 jaar ervaring!

Wij leveren vakwerk

2000+ scheidingen per jaar

Laat ons jou helpen

Scheidingsprofs staat voor scheiden anno 2020: Snel en foutloos voor een vast bedrag.

Wij hebben jarenlange ervaring in scheidingsbemiddeling. We nemen alle financiële en juridische zaken uit handen. Daarbij gaan we onafhankelijk te werk en kiezen we nooit de kant voor één van de partners. Het belang van de kinderen staat bij ons altijd voorop.

Robert den Nijs

Dossiermanager

Onze pakketten

Online Basis

329,00

Prijs per persoon inclusief BTW
 

Jullie regelen alles zelf zonder controle. Hierbij dragen jullie zelf de verantwoordelijkheid dat dit juridisch klopt. Het is hiervoor daarom belangrijk dat jullie op de hoogte zijn van de regels van de wet.

 • Subsidietoets
 • Convenant
 • Inschrijving bij de gemeente
 • Griffiekosten
 • Online Portaal
 • Alimentatieberekening
 • Controle door een professional
 • Begeleiding door een professional

Meest gekozen

Online Plus

699,00

Prijs per persoon inclusief BTW
Met subsidie vanaf € 61,-

Via het beveiligde portal op de website vul je alle gegevens in. Onze experts controleren alles, maken de alimentatieberekening en stellen de documenten toe. Samen lopen we ter controle door het dossier heen. Wij zorgen ervoor dat de stukken bij de rechtbank komen, betalen de griffie- en advocaatkosten en schrijven je in bij de gemeente.

 • Subsidietoets
 • Convenant
 • Inschrijving bij de gemeente
 • Griffiekosten
 • Online portaal
 • Alimentatieberekening
 • Controle door een professional
 • Begeleiding van een professional

Online Top

849,00

Prijs per persoon inclusief BTW
Met subsidie vanaf € 61,-

Via het beveiligde portal op de website vul je alle gegevens in. Onze experts controleren alles, maken de alimentatieberekening en stellen de documenten toe. Samen lopen we ter controle door het dossier heen en begeleiden we jullie rondom alle afspraken. Wij zorgen ervoor dat de stukken bij de rechtbank komen, betalen de griffie- en advocaatkosten en schrijven je in bij de gemeente.

 • Subsidietoets
 • Convenant
 • Inschrijving bij de gemeente
 • Griffiekosten
 • Online portaal
 • Alimentatieberekening
 • Controle door een professional
 • Begeleiding van een professional

Weet je niet welk pakket je moet nemen?

 • We scheiden in goed overleg.
 • We hebben kinderen.
 • We willen persoonlijke begeleiding.
 • We hebben een koopwoning.
 • We willen scheiden in één dag.

Vink hier naast de stelling aan die het beste jullie situatie beschrijft of bel ons en wij adviseren jullie welk pakket het beste bij jullie past.

Wat zeggen onze klanten

 “Bedankt voor alles. Ik heb het erg fijn gevonden dit proces samen met onze mediator te doorlopen.”

Anita over Scheidingsprofs

Wij wisten vooraf precies wat we wilden. De Scheidingsprofs hebben die wensen weten te vertalen in heldere afspraken. De afwikkeling ging snel en was eenvoudig.

Marion over Scheidingsprofs

Ik ben heel tevreden over jullie en ik vind de snelle handeling en vriendelijkheid heel prettig!

Olga over Scheidingsprofs

Toen we eenmaal wisten wat we wilden, zorgden de Scheidingsprofs voor een snelle afhandeling. Daardoor konden wij ons concentreren op de kinderen.

Bart over Scheidingsprofs

Vaste prijs

Zeer ervaren

Kinderen eerst

Onpartijdig