Wat kost een scheiding

Bij de Scheidingsprofs bieden we altijd een drietal pakketten aan waarbij de kosten echtscheiding compleet zijn zonder bijkomende kosten achteraf. De pakketten verschillen in hoeveelheid aan ondersteuning van basis tot top. Je kiest zelf welk pakket het beste bij je past. Je betaalt bij ons een vast bedrag per persoon zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Kosten scheiding met de Scheidingsprofs

Online scheiden bij de Scheidingsprofs is niet alleen snel, het is ook goedkoop. Je kunt met het pakket Online Basis vanaf € 329,- per persoon je scheiding online aanvragen. Met het online basispakket stel je zelf een convenant op binnen een online klantportaal. Vervolgens maak je zelf een alimentatieberekening waarna je alle documenten weer terugstuurt naar onze scheidingsspecialisten. Wanneer alle documenten zijn ontvangen, en een eventuele subsidieaanvraag is gedaan, sturen wij alles door naar onze advocaat zodat deze het verzoek tot echtscheiding kan indienen bij de rechter. Wanneer alles is goedgekeurd, schrijven we de scheiding in bij de gemeente.

Het pakket Online Plus is ons meest gekozen pakket. Vooral ouders met minderjarige kinderen die gaan scheiden kiezen voor dit pakket. De echtscheiding kosten zijn hierbij slechts € 699,- per persoon. Ten opzichte van het basispakket, ontvang je bij dit pakket een ouderschapsplan en doen onze scheidingsspecialisten een alimentatieberekening en een uitgebreide juridische controle van jullie dossier. Je kunt een voorbeeld van het ouderschapsplan opvragen zodat je precies weet wat erin moet komen te staan. Het grootste voordeel van dit pakket is dat met behulp van de juridische controle, de advocaat het verzoek tot scheiding sneller kunnen indienen.

Het meest uitgebreide pakket is Online Top en heeft weer een aantal extra’s bovenop het Online Plus pakket. Zo ontvang je volledige begeleiding door een expert en uitgebreid financieel advies. De kosten voor de scheiding zijn met dit pakket € 849,- per persoon. Dit pakket is geschikt voor degene die iets meer moeite hebben om samen afspraken te maken of de documenten in te vullen. Onze scheidingsspecialisten controleren niet alleen of alles juridisch juist is maar zetten ook de documenten voor je op.

Wat kost een advocaat

De kosten van een advocaat bij scheiding zijn afhankelijk van het aantal uur dat je hem/haar wil inzetten. Het uurtarief van een Nederlandse advocaat ligt gemiddeld tussen de € 150,- en € 200,- per uur. Vergeleken met een online scheiding lopen de advocaatkosten bij een scheiding in de meeste gevallen een stuk hoger op dan wanneer je vooraf een vaste prijs betaald voor de gehele scheidingsprocedure. Met name wanneer er kosten zijn voor twee scheidingsadvocaten die betrokken zijn bij een zaak om de belangen te verdedigen. Daarnaast kan je hierbij niet in je eigen tijd de afspraken maken en in de meeste gevallen moet je ook aanwezig zijn bij het indienen van de echtscheiding in de rechtbank. Met een online scheiding kan je jezelf dus een hoop geld en tijd besparen mits je samen met je aanstaande ex-partner in goed overleg afspraken kan maken.

Wat kost alimentatie

Bij het bepalen van de kosten voor de alimentatie kan het gaan over de partneralimentatie en/of de kinderalimentatie. Voor beide zal er een berekening moeten worden gemaakt waarin de rechter kan zien dat er goed is nagedacht over wie welke kosten moet betalen. Ook wanneer je samen hebt besloten geen alimentatie te betalen aan elkaar. Het is lastig zelf een alimentatie berekening te maken en te bepalen wat alimentatie kost aangezien er met veel factoren rekening moet worden gehouden.

Kosten kinderalimentatie

De alimentatie kosten per kind per maand worden berekend aan de hand van de draagkracht per ouder. Deze kan hoger uitvallen wanneer er hoge hypotheeklasten zijn of schulden. Nieuwe partners of kinderen die worden toegevoegd aan de gezinssituatie, worden niet opgenomen in de berekening en vallen niet onder de alimentatie kosten.
Om te bepalen wie welke kosten moet betalen voor de kinderalimentatie zal er een op maat gemaakte berekening moeten komen. Bij de Scheidingsprofs maken onze scheidingsspecialisten graag een uitgebreide berekening voor je. In het pakket Online Plus en Online Top pakket is dit inbegrepen in de prijs en zetten we daarbij ook het ouderschapsplan voor je op.

Partneralimentatie berekenen

De hoogte van de kosten partneralimentatie hangt af van de behoefte van degene die de alimentatie dient te ontvangen en de draagkracht van de partij die de alimentatie moet gaan betalen. Voor degene die de alimentatie gaat ontvangen, moet er bepaald worden hoeveel deze persoon minimaal nodig heeft om in zijn/haar levensonderhoud te kunnen voorzien. Vervolgens wordt er gekeken naar de draagkracht van de alimentatiebetaler aan de hand van het netto inkomen.

Voor de uiteindelijke berekening partneralimentatie worden er verschillende inkomensbestanddelen en kosten verwerkt. Zo wordt eerst het draagkrachtloos inkomen van de alimentatiebetaler bepaald. Dit is het bedrag wat hij/zij voor zichzelf nodig heeft en waar geen alimentatie uit betaald kan worden. Wat er dan overblijft wordt de draagkrachtruimte genoemd en hieruit zullen de kosten partneralimentatie worden betaald.

Een rechter heeft een op maat gemaakte berekening partneralimentatie nodig om het verzoek tot echtscheiding goed te kunnen keuren. Ook als hieruit blijkt dat er geen alimentatie betaald hoeft te worden. In het pakket Online Plus en Online Top is dit inbegrepen en doen de scheidingsspecialisten van Scheidingsprofs een partneralimentatie berekening op maat.

Alsjeblieft, jouw checklist!

Hieronder kun je de checklist van Scheidingsprofs gratis downloaden.

Onze pakketten

Online Basis

329,00

Prijs per persoon inclusief BTW
 

Jullie regelen alles zelf zonder controle. Hierbij dragen jullie zelf de verantwoordelijkheid dat dit juridisch klopt. Het is hiervoor daarom belangrijk dat jullie op de hoogte zijn van de regels van de wet.

 • Subsidietoets
 • Convenant
 • Inschrijving bij de gemeente
 • Griffiekosten
 • Online Portaal
 • Alimentatieberekening
 • Controle door een professional
 • Begeleiding door een professional

Meest gekozen

Online Plus

699,00

Prijs per persoon inclusief BTW
Met subsidie vanaf € 61,-

Via het beveiligde portal op de website vul je alle gegevens in. Onze experts controleren alles, maken de alimentatieberekening en stellen de documenten toe. Samen lopen we ter controle door het dossier heen. Wij zorgen ervoor dat de stukken bij de rechtbank komen, betalen de griffie- en advocaatkosten en schrijven je in bij de gemeente.

 • Subsidietoets
 • Convenant
 • Inschrijving bij de gemeente
 • Griffiekosten
 • Online portaal
 • Alimentatieberekening
 • Controle door een professional
 • Begeleiding van een professional

Online Top

849,00

Prijs per persoon inclusief BTW
Met subsidie vanaf € 61,-

Via het beveiligde portal op de website vul je alle gegevens in. Onze experts controleren alles, maken de alimentatieberekening en stellen de documenten toe. Samen lopen we ter controle door het dossier heen en begeleiden we jullie rondom alle afspraken. Wij zorgen ervoor dat de stukken bij de rechtbank komen, betalen de griffie- en advocaatkosten en schrijven je in bij de gemeente.

 • Subsidietoets
 • Convenant
 • Inschrijving bij de gemeente
 • Griffiekosten
 • Online portaal
 • Alimentatieberekening
 • Controle door een professional
 • Begeleiding van een professional

Wij zijn onpartijdig

Wij handelen de scheiding af zonder aanziens des persoons. We kiezen geen kant en zorgen voor de beste oplossing.

6 dagen per week bereikbaar

Kies je voor online, dan kun je scheiden als het jou uitkomt. Maar ook bij mediation: Wij spreken af, als het jou uitkomt.

Vaste prijs

Zo voorkom je onnodige verrassingen en blijft het eindbedrag altijd hetzelfde. Ongeacht hoe lang het duurt.

Zonder advocaat

Een advocaat is onnodig duur en in de meeste gevallen niet nodig.

Kinderen op de eerste plaats

Ons ouderschapsplan borgt de positie van de kinderen. Zo belast je ze zo min mogelijk met de gevolgen.

Scheiden met subsidie

Wij vragen subsidie voor je aan. Dat scheelt flink in de kosten.

Klantbeoordeling: 8.5

Meer dan 10 jaar ervaring!

Wij leveren vakwerk

2000+ scheidingen per jaar

Laat ons jou helpen

Meer dan 75% van alle scheidingen kunnen online afgehandeld worden. Logisch dat steeds meer koppels voor online scheiden kiezen. Dan kun je scheiden wanneer het jou uitkomt.

Robert den Nijs

Dossiermanager

Wat zeggen onze klanten

 “Bedankt voor alles. Ik heb het erg fijn gevonden dit proces samen met onze mediator te doorlopen.”

Anita over Scheidingsprofs

Wij wisten vooraf precies wat we wilden. De Scheidingsprofs hebben die wensen weten te vertalen in heldere afspraken. De afwikkeling ging snel en was eenvoudig.

Marion over Scheidingsprofs

Ik ben heel tevreden over jullie en ik vind de snelle handeling en vriendelijkheid heel prettig!

Olga over Scheidingsprofs

Toen we eenmaal wisten wat we wilden, zorgden de Scheidingsprofs voor een snelle afhandeling. Daardoor konden wij ons concentreren op de kinderen.

Bart over Scheidingsprofs

Vaste prijs

Zeer ervaren

Kinderen eerst

Onpartijdig