Advies bij scheiding

Meer weten over scheiden en overige zaken

Als je wilt scheiden komt er een hoop op je af. Het kan zijn dat de scheiding vrij onverwachts komt waardoor je plots voor veel onbekende keuzes komt te staan. Naast deze nieuwe wereld waar je in terecht komt, is elke scheiding anders. Er spelen andere belangen, er zijn andere aanleidingen voor de scheiding en daarnaast is natuurlijk elke relatie anders. Het scheiden is daarmee geen eenvoudig proces en dus kun je hulp goed gebruiken. Juridisch advies bij echtscheiding is daarom zeker aan te raden.

Waarom moet ik advies krijgen voor mijn scheiding?

Zoals beschreven bevat een scheiding een ingewikkeld proces dat je moet doorlopen om uiteindelijk tot de daadwerkelijke scheiding te komen. Het is vaak te moeilijk om al deze zaken zelf te regelen zonder advies van buitenstaanders. Het kan namelijk zijn dat je zelf denkt een goed overzicht te hebben van wat er allemaal geregeld moet worden, maar dat je vanwege de vele emoties toch bepaalde zaken vergeet te regelen.

Ook zijn er mogelijkheden die je misschien over het hoofd ziet bij het regelen van de scheiding. Zo zijn er op financieel gebied veel zaken die geregeld moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan opgebouwde pensioenen, als je in gemeenschap van goederen getrouwd bent dan zijn namelijk ook je opgebouwde pensioenen gezamenlijk. Als je hier niet aan denkt tijdens de scheiding kan je hier op latere leeftijd pas de nadelen van ondervinden.

Waar kan ik advies krijgen?

Natuurlijk is het de moeite waard om persoonlijk advies te vragen van bekenden. Familie of vrienden kennen je en kunnen je helpen om je te ondersteunen in deze emotionele tijd. Maar bekenden kunnen je moeilijk helpen met de meest gedetailleerde en ingewikkelde zaken. Daarnaast kun je ook voor de persoonlijke zaken contact zoeken met een coach of therapeut.

Zodra je gaat scheiden moet je nadenken over bepaalde zaken zodra de scheiding afgerond is. Denk aan financiële gevolgen als hypotheken en alimentatie. Voor advies hierover kun je een mediator inschakelen om samen met je partner tot afspraken over deze financiën te komen. Een mediator kan helpen bij de hele scheiding, maar als je op één bepaalde zaak vastloopt kun je ook met de mediator afspreken alleen dit gebied te behandelen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om bij een andere specialist advies in te winnen. Iemand met veel verstand over financiën tijdens scheidingen hoeft niet per se mediator te zijn, maar kan toch belangrijk zijn om je scheiding af te wikkelen.

Waar moet ik aankloppen voor juridisch advies?

Je gaat een juridisch traject in bij een scheiding. Uiteindelijk moet de scheiding aangevraagd worden bij de rechtbank en moet de scheiding ingeschreven worden in het register van je woonplaats. Zonder enige juridische kennis is dit ingewikkeld. Dit is dan ook de reden waarom het van belang is om juridisch advies in te winnen. Deze specialist kan je de procedure uitleggen en eventueel helpen met het indienen van bepaalde documenten.

Er zijn veel advocaten en mediators in Nederland die alles weten van scheidingen. Deze willen je helpen om een vervelende echtscheiding met veel ruzie te voorkomen. Een advocaat zal je vooral helpen met het indienen van de documenten en de gang bij de rechtbank. Een mediator zal veel meer met je meedenken in de scheiding en zorgen dat er goede afspraken tussen jou en je partner gemaakt worden.

Er zijn online ook een aantal instanties te vinden die voordelig advies verlenen. Bepaalde organisaties geven zelfs gratis advies over de procedure waar je aan begint. Het kan handig zijn om hierover informatie in te winnen, maar realiseer wel dat deze organisaties je uiteindelijk betaalde hulp zullen aanbieden. Dit betekent niet dat het geen goed idee is om hier gebruik van te maken. Zolang je hier bewust mee omgaat kun je hier goed gebruik van maken.

Wij zijn onpartijdig

Wij handelen de scheiding af zonder aanziens des persoons. We kiezen geen kant en zorgen voor de beste oplossing.

6 dagen per week bereikbaar

Kies je voor online, dan kun je scheiden als het jou uitkomt. Maar ook bij mediation: Wij spreken af, als het jou uitkomt.

Vaste prijs

Zo voorkom je onnodige verrassingen en blijft het eindbedrag altijd hetzelfde. Ongeacht hoe lang het duurt.

Zonder advocaat

Een advocaat is onnodig duur en in de meeste gevallen niet nodig.

Kinderen op de eerste plaats

Ons ouderschapsplan borgt de positie van de kinderen. Zo belast je ze zo min mogelijk met de gevolgen.

Scheiden met subsidie

Wij vragen subsidie voor je aan. Dat scheelt flink in de kosten.

Klantbeoordeling: 8.6

Meer dan 10 jaar ervaring!

Wij leveren vakwerk

2000+ scheidingen per jaar

Laat ons jou helpen

Meer dan 75% van alle scheidingen kunnen online afgehandeld worden. Logisch dat steeds meer koppels voor online scheiden kiezen. Dan kun je scheiden wanneer het jou uitkomt.

Robert den Nijs

Dossiermanager

Wat zeggen onze klanten

 “Bedankt voor alles. Ik heb het erg fijn gevonden dit proces samen met onze mediator te doorlopen.”

Anita over Scheidingsprofs

Wij wisten vooraf precies wat we wilden. De Scheidingsprofs hebben die wensen weten te vertalen in heldere afspraken. De afwikkeling ging snel en was eenvoudig.

Marion over Scheidingsprofs

Ik ben heel tevreden over jullie en ik vind de snelle handeling en vriendelijkheid heel prettig!

Olga over Scheidingsprofs

Toen we eenmaal wisten wat we wilden, zorgden de Scheidingsprofs voor een snelle afhandeling. Daardoor konden wij ons concentreren op de kinderen.

Bart over Scheidingsprofs

Vaste prijs

Zeer ervaren

Kinderen eerst

Onpartijdig