Mediation

Mediation is de manier om met begeleiding van een mediator een win-win oplossing te vinden voor jullie en de kinderen.

Scheiden met mediation

Niemand zit te wachten op een langlopend scheidingsproces. Het kan dan ook veel tijd en moeite schelen door hulp in te schakelen bij de echtscheiding. Het kan lastig zijn om nog goede gesprekken te voeren met elkaar en afspraken te maken terwijl je uit elkaar wil gaan. Mediation kan helpen bij een scheiding door jullie juist bij elkaar te houden tijdens de procedure. Dit kan ervoor zorgen dat er een goed gesprek ontstaat over de afspraken die gemaakt moeten worden om goed uit elkaar te gaan.

Wat doet een mediator?

Een mediator is een onafhankelijk persoon die op een neutrale manier met jullie beiden omgaat. Een mediator zal gesprekken met jullie voeren om van jullie beiden de behoeftes in kaart te brengen. Naast deze behoeftes zal de mediator ook duidelijkheid proberen te krijgen met betrekking tot wat er allemaal geregeld moet worden om de scheiding goed te kunnen voltrekken. Ook probeert de mediator, als dat nodig is, problemen en meningsverschillen te bespreken en daarna uit de wereld te helpen.

Door te scheiden met een mediator zouden jullie beiden met een goed gevoel uit de scheiding moeten komen. De afspraken zijn duidelijk overlegd en moeten goed zijn voor jullie beiden voordat de mediator deze vast zal stellen. Dit betekent ook dat jullie onderlinge contact na de scheiding beter zou moeten zijn dan wanneer je geen gebruik maakt van een mediator. Een mediator zal proberen goed op de situatie in te spelen en het contact goed te houden.

Wat als de zaak al bij de rechter ligt?

Als je zaak al bij de rechter ligt, kan de zaak stilgelegd worden zodra je overgaat op mediation. Zo kun je zelf de afspraken maken voordat de rechter uitspraak moet doen. Het voordeel hiervan is dat er niemand erg teleurgesteld is over de uitspraak van de rechter omdat via mediation rekening gehouden wordt met de wensen van beide partners.

Daarnaast is het ook minder ingrijpend om via mediation te proberen tot een oplossing te komen dan naar een rechter te stappen. Een rechter zal kijken naar de feiten en de meest rechtvaardige oplossing zoeken. Toch kan er door een uitspraak van een rechter meer frictie ontstaan. Bij een rechter zullen ook beide partners een advocaat moeten inschakelen. Beide advocaten zullen in dat geval hun uiterste best doen voor slechts één van de twee partijen.

Hoe vind ik een goede mediator?

Mediation wordt niet alleen gebruikt bij scheidingen. Zo kun je bij arbeidsconflicten en zakelijke conflicten ook gebruik maken van een mediator. Het is daarom belangrijk dat je een mediator vindt die gespecialiseerd is in scheidingen. Een mediator moet zich namelijk goed kunnen inleven in de situatie. Er zijn veel mediators in Nederland en ook veel mediators die gespecialiseerd zijn op het gebied van scheidingen.

Er is in Nederland een federatie die zorgt voor informatie over mediators. Daarnaast heeft de Mediators federatie Nederland (MfN) een register waarin alle mediators in Nederland staan die een kwaliteitsstempel hebben gekregen. Als je een mediator hebt gevonden kun je in dit register zoeken of deze het kwaliteitsstempel heeft gekregen. Veel mediators zullen zelf ook aangeven dat ze in dit register staan. De federatie wil dat mediators in Nederland een bepaalde kwaliteit hebben en zij willen deze kwaliteit ook borgen. Mocht je ontevreden zijn met het werk dat een mediator voor je gedaan heeft dan kun je ook bij de federatie terecht om een klacht in te dienen. Het register is erkend door de Raad van Rechtspraak en de Raad voor Rechtsbijstand. Als federatie streven ze ernaar om het register voor mediators de status van een wettelijk register te geven. De mediators waar wij van Scheidingsprofs mee samenwerken, zijn allemaal officieel geregistreerd dan wel gecertificeerd.

Bekijk ons pakket

Wij zijn onpartijdig

Wij handelen de scheiding af zonder aanziens des persoons. We kiezen geen kant en zorgen voor de beste oplossing.

6 dagen per week bereikbaar

Kies je voor online, dan kun je scheiden als het jou uitkomt. Maar ook bij mediation: Wij spreken af, als het jou uitkomt.

Vaste prijs

Zo voorkom je onnodige verrassingen en blijft het eindbedrag altijd hetzelfde. Ongeacht hoe lang het duurt.

Zonder advocaat

Een advocaat is onnodig duur en in de meeste gevallen niet nodig.

Kinderen op de eerste plaats

Ons ouderschapsplan borgt de positie van de kinderen. Zo belast je ze zo min mogelijk met de gevolgen.

Scheiden met subsidie

Wij vragen subsidie voor je aan. Dat scheelt flink in de kosten.

Klantbeoordeling: 8.5

Meer dan 10 jaar ervaring!

Wij leveren vakwerk

2000+ scheidingen per jaar

Laat ons jou helpen

Scheidingsprofs staat voor scheiden anno nu: Snel en foutloos voor een vast bedrag.

Wij hebben jarenlange ervaring in scheidingsbemiddeling. We nemen alle financiële en juridische zaken uit handen. Daarbij gaan we onafhankelijk te werk en kiezen we nooit de kant voor één van de partners. Het belang van de kinderen staat bij ons altijd voorop.

Robert den Nijs

Dossiermanager

Ons pakket

Bemiddeling Basis

180,00

Prijs per uur inclusief BTW
Subsidie mogelijk
  • Snelle afhandeling
  • Subsidietoets
  • Convenant
  • Ouderschapsplan
  • Griffiekosten
  • Inschrijving echtscheiding bij de gemeente
  • Hulp bij opstellen convenant
  • Hulp bij opstellen ouderschapsplan
  • Volledige begeleiding door expert

Wat zeggen onze klanten

 “Bedankt voor alles. Ik heb het erg fijn gevonden dit proces samen met onze mediator te doorlopen.”

Anita over Scheidingsprofs

Wij wisten vooraf precies wat we wilden. De Scheidingsprofs hebben die wensen weten te vertalen in heldere afspraken. De afwikkeling ging snel en was eenvoudig.

Marion over Scheidingsprofs

Ik ben heel tevreden over jullie en ik vind de snelle handeling en vriendelijkheid heel prettig!

Olga over Scheidingsprofs

Toen we eenmaal wisten wat we wilden, zorgden de Scheidingsprofs voor een snelle afhandeling. Daardoor konden wij ons concentreren op de kinderen.

Bart over Scheidingsprofs

Vaste prijs

Zeer ervaren

Kinderen eerst

Onpartijdig