Het einde van het jaar is in zicht en dat betekent dat veel mensen in de stemming zijn voor reflectie, gezelligheid en het maken van plannen voor het nieuwe jaar. Maar als je net door een scheiding bent gegaan, is het ook de start van een geheel nieuwe periode en dat maakt die eerste oud en nieuw na de scheiding nog meer bijzonder. Of je nu wel of niet met de kinderen bent, hier zijn wat handige tips om het jaar van de scheiding op een positieve manier af te sluiten en met goede moed het nieuwe jaar in te gaan. Tijd om te proosten op een geheel nieuwe periode! 

De eerste oud en nieuw na de scheiding doorbrengen met de kinderen

Laten we beginnen met tips voor een onvergetelijke nieuwjaarsparty als je de kinderen bij je hebt. Ook voor kinderen is deze situatie nieuw en het is een perfect moment om nieuwe tradities en herinneringen te maken én je hebt even echt quality time met hen. Vraag de kinderen bijvoorbeeld om samen met jou een nieuwjaarsvoornemen te bedenken, iets leuks waar jullie als gezin aan kunnen werken, zoals vaker samen gamen of nieuwe avonturen beleven. Jullie kunnen ook samen knutselen om het huis feestelijk te versieren. En waarom niet een speciaal oudejaarsdiner plannen waarbij de kinderen meehelpen met kiezen wat er op het menu staat?

De eerste oud en nieuw na de scheiding zonder kinderen doorbrengen, hoe pak je dat aan? 

Maar als je oud en nieuw zonder de kinderen viert, kan dat best eenzaam zijn. Zoek dan steun bij vrienden en familie en overweeg om samen te komen voor een gezellige avond, zodat je niet alleen bent. Op die manier heb je niet alleen afleiding, maar je dierbaren zijn ook bij uitstek degenen die je als geen ander begrijpen en je willen helpen om het jaar goed af te sluiten. Daarnaast is dit hét moment om goed voor jezelf te zorgen. Lees dat boek dat al maanden op je nachtkastje ligt te wachten, plan een ontspannende spa-dag, of geniet gewoon van wat rust en stilte. Je hebt de tijd even helemaal voor jezelf. 

De jaarwisseling is traditioneel ook een tijd van reflectie en vooruitkijken. En juist dit jaar is dat een perfect moment voor jou. Denk eens na over wat je wilt bereiken in het nieuwe jaar en maak een lijstje met doelen en voornemens. Het helpt om positief naar de toekomst te kijken en nieuwe kansen te omarmen, ongeacht wat er in het verleden is gebeurd.

Ook in het nieuwe jaar staat Scheidingsprofs voor je klaar

Is het voor jou niet zo dat je het afgelopen jaar gescheiden bent, maar willen jullie gaan scheiden? Of kunnen jullie hulp gebruiken als het gaat om scheiden en kinderen, scheiden en wonen of juist het beëindigen van een geregistreerd partnerschap? Dan ben je van harte welkom om contact op te nemen, ook in het nieuwe jaar. De experts van Scheidingsprofs beschikken over de juiste kennis om advies te geven op dit gebied en je te helpen bij het nemen van de juiste beslissingen en bieden een laagdrempelige manier van scheiden aan. Zij zijn gespecialiseerd in online scheiden, bemiddeling en weten alles wat betreft scheidingen. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek. 

Alsjeblieft, jouw checklist!

Hieronder kun je de checklist van Scheidingsprofs gratis downloaden.