Het opnieuw inrichten van een nieuwe woning na je scheiding is een belangrijke stap om een nieuwe fase in je leven te markeren en een frisse start te maken. Maar, het kan ook best een uitdaging zijn om nieuwe spullen te combineren met items die je vanuit je huwelijk meeneemt. Wij geven heel graag enkele tips om je te helpen bij dit proces en ervoor te zorgen dat je nieuwe huis echt een thuis wordt. En ben je lekker gesetteld in je nieuwe woning? Lees dan ook vooral onze 5 behulpzame tips voor na een scheiding. 

 

Je eigen stijl ontwikkelen

Het geldt niet voor ieder koppel, maar waarschijnlijk heb je tijdens de inrichting van jullie gezamenlijke woning veel dingen overlegt qua styling en interieur. Twee smaken, twee meningen. En zo heeft scheiden toch ook voordelen, want je hoeft dit keer alleen maar te doen wat jij wilt en wat jij mooi vindt, zonder rem. Denk dus lekker na over je eigen smaak en stijl. Wat vind je mooi? Wat maakt je gelukkig? Verzamel inspiratie uit tijdschriften, online platforms en winkels om een idee te krijgen van de richting die je wilt inslaan. Je nieuwe huis is een kans om je persoonlijkheid tot uiting te brengen en een plek die jou gaat versterken en waar je je veilig voelt, dus zorg ervoor dat de inrichting weerspiegelt wie je bent.

 

Natuurlijk snappen we dat het niet alleen maar leuk is, want het kan ook best moeilijk zijn om afstand te nemen van spullen die je tijdens je huwelijk hebt verzameld, vooral als er emotionele waarde aan verbonden is. Identificeer de items die voor jou belangrijk zijn en die je wilt behouden. Dit kunnen erfstukken, foto’s of andere waardevolle bezittingen zijn. Ze kunnen naast nieuwe items worden geplaatst en dienen als herinneringen aan je verleden en geven toegevoegde waarde aan de spullen waar nog herinneringen aan moeten ontstaan. 

 

Een deur sluiten geeft ruimte om de volgende te openen

Voeg persoonlijke accenten toe om je nieuwe huis een persoonlijke touch te geven. Dit kunnen kunstwerken zijn die je inspireren, planten die leven in de ruimte brengen of decoratieve items met een speciale betekenis. Deze details zullen helpen om een gevoel van eigenaarschap en warmte te creëren. 

 

Een scheiding markeert het einde van een hoofdstuk, maar het opent ook de deur naar nieuwe mogelijkheden. In dit geval letterlijk, de deur naar jouw persoonlijke domein(tje). Gebruik deze gelegenheid dan ook om nieuwe herinneringen te creëren in je nieuwe huis. Nodig vrienden en familie uit, organiseer sociale bijeenkomsten en maak nieuwe ervaringen. Door positieve momenten te creëren, kun je je nieuwe huis een gevoel van warmte en saamhorigheid geven.

 

Wonen en scheiden, hoe zit dat? 

Is jouw scheiding nog niet afgerond, of ben jij heel benieuwd naar de mogelijkheden als het gaat om wonen tijdens en na de scheiding? Dan is Scheidingsprofs de partij om je te helpen. Wij staan voor jou klaar als het gaat om het regelen van de scheiding, van A tot Z. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Alsjeblieft, jouw checklist!

Hieronder kun je de checklist van Scheidingsprofs gratis downloaden.