Als jullie het besluit genomen hebben om te gaan scheiden, komt er veel op jullie af. Er zijn veel zaken die geregeld moeten worden. Denk aan de financiële zaken, huisvesting, verdeling van bezittingen en schulden, afspraken die betrekking hebben op de kinderen en belastingtechnische zaken. En dit is slechts een greep uit alle zaken die je moet regelen. Hoe hou je het overzicht hierin zonder je gehele scheiding uit handen te geven? Onze Scheidingsprofs geven je het antwoord met raad en daad.

 

Zeer belangrijk, het overzicht houden in je scheiding

De stap zetten om te scheiden is al niet eenvoudig maar de uitvoering hiervan wordt door velen als veel lastiger ervaren. Het besluit om uit elkaar te gaan, wordt gezien alsof je in het wagentje van een achtbaan plaatsneemt. Op het moment dat de rollercoaster in beweging begint te komen, is het van belang dat je het overzicht bewaard om op een meest overwogen manier de belangrijke beslissingen voor je toekomst te nemen. Het bewaren van het overzicht wordt door veel scheidende stellen als het lastigst ervaren. De grote hoeveelheid informatie die je op internet vindt is handig en waardevol maar niet altijd even praktisch als je het overzicht probeert te bewaren. Ook alle goedbedoelde adviezen van familie, vrienden en kennissen zijn niet altijd even praktisch. Toch is het zeer belangrijk om het overzicht te houden in je scheiding om deze lastige fase goed te kunnen doorlopen maar hoe doe je dat?

 

Zorg voor overzicht in je scheiding en maak gebruik van professionele hulp

In een artikel over de 7 grootste fouten die je kunt maken bij een echtscheiding, hebben we er al aan gerefereerd. Veel mensen laten zich door een scheiding leiden door emoties, willen dit traject zo snel mogelijk afhandelen, laten zich snel beïnvloeden door ongevraagd advies en maken uit kostenbesparing de keuze om géén professionele hulp in te schakelen. Dit laatste is een verkeerde besparing aangezien juist deze professionele hulp kan zorgen voor de noodzakelijke overzicht in je scheiding. Hierbij hoef je er niet voor te kiezen dat deze professionele hulp alle stappen voor je uit handen neemt. Dat zou een zeer dure optie zijn. Je kunt nog altijd zelfstandig scheiden mét dat zeer nuttige steuntje in je rug.

Als jullie kiezen om gebruik te maken van de diensten van een onafhankelijke mediator, zal deze persoon jullie stap voor stap door het traject heen leiden. Hiermee voorkom je dat je belangrijke zaken vergeet. Daarnaast kun je altijd terugvallen op de ervaring en expertise van deze persoon en hoef je niet alles zelf uit te zoeken.

Wist je dat op de website van Scheidingsprofs een handige checklist staat met alle punten waaraan je moet denken bij een scheiding? Je kunt deze checklist gratis downloaden om snel en eenvoudig overzicht te krijgen in je scheiding.

 

Overzicht, een van de belangrijkste voordelen mediation

Het belangrijkste voordeel van mediation is dat je zelf het tempo van het doorlopen van het traject bepaalt. Je kunt het traject op een snelle manier doorlopen maar ook in een rustiger tempo als dit bij je past. Je hebt alle gelegenheid om de benodigde stappen te zetten. De mediator kan je desgewenst van alle benodigde informatie voorzien eventueel persoonlijk met behulp van video bellen. Alle stappen die je zet, kun je immers online doen. Fysieke aanwezigheid is in geen enkele fase van het traject gewenst. Ook bij het online scheiden kun je een of meerdere keren gebruik maken van een videogesprek met de mediator. Dit is afhankelijk van welk pakket je kiest. Je zit hiervoor dus niet vast aan de keuze voor mediation. Bij het online scheiden kun je dus ook gebruik maken van deze persoonlijke service!

De mediator draagt er zorg voor dat je niets zult vergeten en helpt jullie bij het formuleren van het echtscheidingsconvenant en eventueel het ouderschapsplan. Dit brengt ons bij de een van de belangrijkste voordelen van mediation: door te kiezen voor deze vorm van scheiden zorg je voor het benodigde overzicht als je op een (deels) zelfstandige manier wilt scheiden. Dit overzicht vormt de belangrijkste basis van het efficiënt doorlopen van een echtscheidingstraject.

Heb je interesse in meer vrijblijvende informatie of persoonlijk advies over hoe onze Scheidingsprofs je kunnen begeleiden bij het doorlopen van je echtscheidingstraject? Neem dan gerust contact met ons op.