Alimentatie en Co-ouderschap

Meer weten over scheiden en alimentatie

Alimentatie en co-ouderschap

Bij co-ouderschap kiezen ouders ervoor na de scheiding de zorg en opvoeding van de kinderen gelijkwaardig te verdelen. Niet alleen in tijd, maar ook de praktische en financiële zaken. Dit betekent niet automatisch dat beide ouders evenveel alimentatie betalen. Want het zal toch zeer vaak voorkomen dat de ouders niet eenzelfde inkomen hebben.

Gelijke huishoudens

Het uitgangspunt is dat de huishoudens bij co-ouderschap min of meer gelijkwaardig moeten zijn. Op basis hiervan is het verstandig om een draagkrachtberekening te maken zodat gekeken kan worden wat voor wie de kinderalimentatie moet zijn. De ouder die het meest daadkrachtig is, zal dan dus de meeste alimentatie betalen. De hoogte van de alimentatie kan je opnemen in het ouderschapsplan. Bij co-ouderschap hebben de ouders recht op de helft van de kinderbijslag. Maak je hier andere afspraken over, leg dit dan ook vast in het ouderschapsplan.

Partneralimentatie

Bij co-ouderschap zal er in de meeste gevallen zijn van twee inkomens. In dat geval zal dan partneralimentatie niet van toepassing zijn. Zijn de inkomensverschillen heel erg groot, dan kan je hier samen bepaalde afspraken over maken. Wees je er wel van bewust dat eventuele partneralimentatie pas wordt toegekend als de kinderalimentatie is vastgelegd en er nog voldoende financiële ruimte over is voor partneralimentatie.

Kinderrekening

Kies je voor co-ouderschap? Dan is een speciale kinderrekening openen wellicht een idee. Hier laat je dan de kinderbijslag op storten en maak je allebei jouw deel over voor de kinderen. Samen kan je dan alle lasten van de kinderen van deze rekening betalen.

Gaan jullie uit elkaar en hebben jullie minderjarige kinderen? Wij helpen jullie graag. Bekijk hier ‘Scheiden en kinderen‘.

Alsjeblieft, jouw ouderschapsplan!

Hieronder kun je het ouderschapsplan van Scheidingsprofs gratis downloaden.

Wij zijn onpartijdig

Wij handelen de scheiding af zonder aanziens des persoons. We kiezen geen kant en zorgen voor de beste oplossing.

6 dagen per week bereikbaar

Kies je voor online, dan kun je scheiden als het jou uitkomt. Maar ook bij mediation: Wij spreken af, als het jou uitkomt.

Vaste prijs

Zo voorkom je onnodige verrassingen en blijft het eindbedrag altijd hetzelfde. Ongeacht hoe lang het duurt.

Zonder advocaat

Een advocaat is onnodig duur en in de meeste gevallen niet nodig.

Kinderen op de eerste plaats

Ons ouderschapsplan borgt de positie van de kinderen. Zo belast je ze zo min mogelijk met de gevolgen.

Scheiden met subsidie

Wij vragen subsidie voor je aan. Dat scheelt flink in de kosten.

Klantbeoordeling: 9

Meer dan 10 jaar ervaring!

Wij leveren vakwerk

2000+ scheidingen per jaar

Laat ons jou helpen

Meer dan 75% van alle scheidingen kunnen online afgehandeld worden. Logisch dat steeds meer koppels voor online scheiden kiezen. Dan kun je scheiden wanneer het jou uitkomt.

Robert den Nijs

Dossiermanager

Wat zeggen onze klanten

 “Bedankt voor alles. Ik heb het erg fijn gevonden dit proces samen met onze mediator te doorlopen.”

Anita over Scheidingsprofs

Wij wisten vooraf precies wat we wilden. De Scheidingsprofs hebben die wensen weten te vertalen in heldere afspraken. De afwikkeling ging snel en was eenvoudig.

Marion over Scheidingsprofs

Ik ben heel tevreden over jullie en ik vind de snelle handeling en vriendelijkheid heel prettig!

Olga over Scheidingsprofs

Toen we eenmaal wisten wat we wilden, zorgden de Scheidingsprofs voor een snelle afhandeling. Daardoor konden wij ons concentreren op de kinderen.

Bart over Scheidingsprofs

Vaste prijs

Zeer ervaren

Kinderen eerst

Onpartijdig