Iets wat tegenwoordig vaker voorkomt als mensen gaan scheiden is dat ze snel gaan zoeken naar een snelle oplossing om woonruimte te vinden. Helaas komen ze daardoor niet altijd in de meest ideale situatie terecht. Dat klinkt niet vreemd als we ons bedenken dat maar liefst ruim 32.000 echtparen per jaar scheiden en er momenteel een krapte is op de woningmarkt. Het aantal eenpersoonshuishoudens per gemeente blijf maar stijgen. De voorspelling is dat het aantal huishoudens toe zal nemen met bijna één miljoen tot 8,8 miljoen in 2060. Deze groei komt grotendeels door de eenpersoonshuishoudens. Begin vorig jaar maakten deze kleinste huishoudens 38 procent uit van alle huishoudens. Vanaf 2045 zal dit volgens de prognose 43 procent zijn. En dat komt natuurlijk mede door de grote hoeveelheid scheidingen. Dit blijkt uit een recent gepubliceerd artikel op RTL Nieuws.

Geldproblemen na scheiding voorkomen

Je ziet regelmatig mensen die tijdelijk in een vakantiepark verblijven tot ze geschikte woonruimte hebben gevonden. We hebben het over tijdelijk, omdat het niet mag permanent te wonen op vakantieparken. Dat klinkt natuurlijk niet heel erg, maar als er een krapte is in de woningmarkt, kan het op een keer best kritiek worden. In de praktijk zijn er soms ook hele schrijnende gevallen te zien van mensen die soms tijdelijk op hun werk overnachten of zelfs bij het Leger des Heils aankloppen.

Maar het beste is natuurlijk proberen te voorkomen dat je na de scheiding in zo’n situatie terecht komt. Hoe doe je dat?

Financieel advies integreren in het scheidingsproces

Het beste wat je met je aanstaande ex-partner direct kunt doen, is financieel advies inwinnen tijdens het scheidingsproces. Jullie moeten er allebei immers zo goed mogelijk uit komen en aan jullie nieuwe leven separaat van elkaar beginnen. Goed financieel advies van een expert kan je dus goed gebruiken. Die zal vragen stellen als: wat is jullie plan? Waar gaan jullie wonen? Moet een van jullie tijdelijke woonruimte zoeken? Hoe staan de inkomsten ervoor? Zijn er schulden? Dat soort vragen.

Bij het pakket Online Top van de Scheidingsprofs krijg je volledige begeleiding van onze expert en geven we jullie ook een uitgebreid financieel advies. Niet alleen dus over de zaken die jullie moeten gaan verdelen, maar ook hoe je er beiden voor komt te staan als de scheiding er eenmaal door is.

Alle kleine beetjes helpen

Tevens bieden we in onze pakket Online Plus en Online Top aan dat we gaan uitzoeken of je in aanmerking komt voor subsidie bij je scheiding. Als dat zo is, kan je al voor een heel klein bedrag je scheiding regelen. Wel zo prettig om ook hier al te kunnen besparen. Voorwaarde om te kunnen scheiden op deze manier en geld te besparen, is dat je beiden nog wel bereid bent naar elkaar te luisteren en goed te communiceren. Alleen als je op een vriendelijke manier uit elkaar gaat, kan je voorkomen dat de scheiding zelf weinig geld kost. Zo maak je het gehele proces korter, dus goedkoper. Niemand hoeft een eigen advocaat te nemen en een scheidingsproces in de rechtbank uit te vechten.

Wij helpen je graag hoe je je scheiding zo goedkoop mogelijk kunt regelen en daarna ook met een goed financieel advies op zak verder kunt na de echtscheiding. Lees er alles over op onze website en laat ons je helpen!