Als je een echtscheiding mee maakt, is dat niet makkelijk en moet je dit natuurlijk even verwerken. Hoe lang dat duurt, hangt van iedereen persoonlijk af en wat voor scheidingsproces je doormaakt. Maar daarna geldt voor iedereen: het leven gaat door. Hoe pak je na je scheiding je leven als vrijgezel weer op?

We geven je graag een paar handige tips.

Soepele scheiding

Dit klinkt misschien een beetje als mosterd na de maaltijd als je reeds gescheiden bent, maar als je nog in het scheidingsproces zit: zorg voor een soepele scheiding. Snel en gemakkelijk uit elkaar is de snelste en goedkoopste manier van scheiding. Dit kan met een online echtscheiding. Voorwaarde is wel dat je nog wel goed kunt communiceren met je aanstaande ex. Je regelt namelijk zelf je scheiding, met de juiste hulpmiddelen, die je aangereikt krijgt. Je stelt gezamenlijk het echtscheidingsconvenant en eventueel ouderschapsplan op waarin alle afspraken in staan omtrent zaken als de woning, verdeling van de inboedel, vermogen, verzekeringen, alimentatie en pensioen. De echtscheiding wordt online ingediend via een advocaat bij de rechtbank. Na een week of vijf al is de scheiding rond en ben je officieel vrijgezel. Bij de Scheidingsprofs helpen we je graag met je online echtscheiding.

Maak de balans op

Hoe staat je leven er nu voor als vrijgezel? Alles rondom de scheiding afgerond? Financieel alles nog op de rit? Nieuwe woonruimte gevonden? Goede sociale contacten? Je ziet al snel dat je leven er misschien helemaal niet zo miserabel uit ziet.

Pas op voor eenzaamheid

Eenzaamheid kan nu echter wel je ergste vijand worden. Veel mensen om je heen zullen een gezinsleven hebben en daar veel tijd aan zullen besteden. Plan leuke dingen om te doen met vrienden of familie. Lekker uit eten of naar de kroeg.

Zorg voor jezelf

Ook zo’n cliché, maar echt waar. Als je goed voor jezelf zorgt, voel je je veel beter. Zorg voor een schoon opgeruimd huis, eet gezond en ga sporten. Of ga lekker even op vakantie met een paar vrienden.

Laat het verleden rusten

Het is heel simpel, al voelt dat misschien niet zo: wat er ook is gebeurd, het verleden ligt achter je. Als je het laat rusten, voel je je veel sneller veel beter. Misschien zie je hier en daar de voordelen van de scheiding. Je kunt nu de dingen doen waar je in je relatie misschien niet aan toe kwam of de mensen opzoeken die je ex niet kon uit staan. Die nieuwe vrijheid zal je echt waarderen.

Ga eens op date

Het is niet heel verstandig om direct na je scheiding een nieuwe relatie aan te gaan. Maar daten is nooit verkeerd. Je kunt dan gelijk zien hoe je nog in de markt ligt en of je je flirt-technieken al verleerd bent.

Alsjeblieft, jouw checklist!

Hieronder kun je de checklist van Scheidingsprofs gratis downloaden.