Vroeger was het not done te gaan scheiden als je al jaren getrouwd was. En dan hebben we het over echt lang getrouwd zijn, 25 jaar of langer. Je bleef gewoon bij elkaar. Ondanks het feit dat er geen echte romantische relatie meer was of als een van beiden een keer een fout had begaan door bijvoorbeeld overspel.

Uiteindelijk toch uit elkaar

Maar het lijkt tegenwoordig meer en meer te gebeuren dat mensen die heel lang getrouwd zijn, vaak volwassen kinderen hebben, soms ook kleinkinderen toch uiteindelijk uit elkaar gaan. Dat kan nu omdat op scheiden helemaal geen taboe meer rust als een tijd geleden. Mensen zijn uit elkaar gegroeid, de koek is op of een van beide is ontrouw geweest. Scheiden, ook op latere leeftijd is nu veel meer geaccepteerd.

Extra ingewikkeld of juist niet?

Is scheiden op latere leeftijd nu extra ingewikkeld of juist helemaal niet? Dat ligt er een beetje aan. Voor de (volwassen) kinderen kan het als een behoorlijke schok komen. Zeker als er ook kleinkinderen zijn. Opa en oma gaan uit elkaar, dus hoe ga je het dan doen qua bezoekjes, feestdagen en verjaardagen? Aan de andere kant, hoef je geen ouderschapsplan op te stellen en na te denken over een omgangsregeling, alimentatie, enzovoort. Op latere leeftijd uit elkaar betekent wel dat jullie heel veel delen. Zo zullen er veel bezittingen zijn. Zoals bijvoorbeeld het woonhuis en wellicht is er zelfs een tweede vakantiehuis. Ook de financien moeten goed bekeken worden. Zijn er schulden? Hoe zit het met het verdelen van het pensioen? Geniet je al van je pensioen? Het is dus erg belangrijk je goed financieel te laten voorlichten.

Op goede voet uit elkaar

Op latere leeftijd scheiden, betekent het vaak wel dat er geen ruzie is. De koek was op, geen romantiek meer, een meer vriendschappelijke relatie. Dat maakt het een stuk makkelijker de scheiding te regelen samen. Als je op goede voet uit elkaar gaat, kan je heel prettig samen alles bespreken. Bij de Scheidingsprofs kunnen we daar heel goed bij helpen door middel van een online echtscheiding. Door te kiezen voor het meest uitgebreide pakket krijg je ook een volledig financieel advies en dat is wel zo handig als je zo lang getrouwd bent en zo veel met elkaar deelt. Je krijgt bij dat pakket volledige begeleiding door een professional en de scheiding aanvragen en naar de rechtbank wordt ook voor je gedaan.

Door op een fijne manier uit elkaar te gaan op latere leeftijd, lukt het waarschijnlijk ook samen goed contact te houden. Wat vooral heel fijn is voor de kinderen en kleinkinderen zodat bijzondere bijeenkomsten, verjaardagen en feestdagen gewoon samen gevierd kunnen worden.

Alsjeblieft, jouw ouderschapsplan!

Hieronder kun je het ouderschapsplan van Scheidingsprofs gratis downloaden.