Een scheiding gaat veel verder dan uit elkaar gaan en verder gaan met je leven zonder elkaar. Na veel geregel en gedoe denk je misschien dat je zo maar verder kunt, maar eigenlijk is dat niet zo. Je zult nog een periode van rouw moeten doorgaan om de scheiding goed te kunnen verwerken voor jezelf

Na de hectiek komt de rust

Een scheidingsperiode is vaak chaotisch. Je moet heel veel regelen, rekening houden met de kinderen en krijgt te maken met allerlei financiële rompslomp. Zodra alles geregeld is, breekt er een periode aan van rust. En dit is precies de tijd die je zou moeten gebruiken om te rouwen. Dat is iets wat veel net gescheiden mensen niet doen. Ze pakken hun nieuwe leven op en gaan door. Onbewust zal je er toch last van gaan krijgen dat je de scheiding niet echt verwerkt hebt.

Rouwen doe je niet alleen

Het verwerken van je scheiding is in feite een rouwproces. Je verliest iets in je leven wat je een plekje moet geven voor je weer door kunt. Niet alleen voor jou, maar ook voor de kinderen. En juist voor hen is rouwen zo belangrijk. Maar als ouder weet je misschien niet zo goed hoe je daarmee om moet gaan als ouder. Gea Stoel, een rouw- en verliescoach uit Ommen heeft een speciaal spel ontwikkelt voor ieder kind die te maken heeft met een scheiding. Met dit spel kan je samen met je kinderen rouwen om de scheiding. Het spel heet Hart op de Tong en bestaat uit 6 centrale vragen. Deze vragen gaan over de situatie voor, tijdens en na de scheiding. Er is ook een uitbreidingsversie waarbij gebruik gemaakt wordt van systematische vragen. Met allerlei poppetjes en andere materialen wordt de situatie in beeld gebracht. En je hoeft niet bang te zijn dat het een zwaar emotioneel spel is. Er wordt ook gelachen tijdens het spel.

Een vriendelijke scheiding maakt het rouwproces makkelijker

Als je te maken krijgt met een vechtscheiding, zal het verwerken van de scheiding vele malen moeilijker zijn voor de kinderen. Ga je op een vriendelijke manier uit elkaar, dan wordt dit proces voor de kinderen ook minder zwaar. Het zal altijd moeilijk voor ze zijn, maar je legt al een goede basis voor de toekomst als je op goede voet gaat scheiden. Als dat zo is, dan kan je met een online scheiding je scheiding samen op een vriendschappelijke manier regelen. Hoe je dat doet, online scheiden? Wij helpen je graag en kijk eens bij onze pakketten.