Tijdens je scheiding moet je aan duizend-en-een dingen denken. Het is een chaotische en vooral ook emotioneel zware tijd. En dat terwijl je nu alles goed moet regelen voor de toekomst.

Echtscheidingsconvenant – finale document

Het echtscheidingsconvenant is het finale document van jullie scheiding. Dit document, met daarin alle afspraken, gaat naar de rechter en wordt door hem/haar beoordeeld. Als alles akkoord is en goed is vastgelegd, zal het worden bekrachtigd. Hoe dat echtscheidingsconvenant eruitziet en wat daarin komt te staan, mag je zelf bepalen. Maar er zijn zoveel zaken die je moet regelen, een voorbeeld van de Scheidingsprofs kan je er goed bij helpen.

De checklist – hulpmiddel voor de praktische zaken

Omdat je zoveel moet regelen, hebben de experts van de Scheidingsprofs een handige gratis checklist opgesteld. Zo weet je zeker dat je niets van de belangrijke zaken zult vergeten. Het is ook een handige stok achter de deur.  De checklist gebruik je gedurende het hele scheidingsproces en helpt je bij de praktische zaken. Het gaat in op details van bepaalde onderdelen van het scheidingsproces.

Bijvoorbeeld in stap 1 worden alle dingen benoemd die je moet meenemen in het ouderschapsplan, zoals de woonsituatie, omgangsregeling en alimentatieberekening. In stap 3 komt de woning aan bod. Wat gaan jullie hier mee doen? Alle punten worden opgesomd waar je aan moet denken. Je kunt handig afvinken als je iets van de punten van de checklist hebt gedaan. Zo zie je precies hoe ver je bent en wat je nog moet regelen. Tot slot worden er nog allerlei documenten opgenoemd die je moet verzamelen en bij het echtscheidingsconvenant moet voegen. En dat zijn er nogal wat. Onder andere jaarstukken, geboorteaktes, hypotheekakte, polissen van verzekeringen, enzovoort.

Bij de Scheidingsprofs kunnen we ook een checklist nakijken die je zelf hebt opgesteld of kunnen we samen een checklist opstellen specifiek gericht op jullie persoonlijke situatie. In dat geval heb je een echte maatwerk checklist.

In de hectische en drukke tijd van een echtscheiding is het heel fijn om een handig hulpmiddel als de checklist bij de hand te hebben. Het geeft overzicht en overzicht geeft rust. Dat is wel zo prettig in deze periode.