Een scheiding is voor niemand leuk. Je trouwt immers met iemand omdat je gelooft dat je samen met diegene een leven zal opbouwen en samen oud zal worden. Als het dan toch mis gaat, dan is toch niets beter dan op een goede manier uit elkaar gaan zonder conflicten?

Conflicten samen oplossen met bemiddeling

Bij een scheiding is het lastig alles op een vriendelijke manier te regelen. Er moeten over zoveel zaken afspraken gemaakt worden en emoties spelen toch een rol. De kans is dan ook groot dat je samen conflicten krijgt over bepaalde zaken. Hoe kan je dan samen het beste oplossen zonder ruzie te krijgen? Echtscheidingsbemiddeling kan je dan daarbij helpen.

Wat is echtscheidingsbemiddeling

Bij echtscheidingsbemiddeling regel je samen met elkaar onder begeleiding van een bemiddelaar je echtscheiding. Jullie benoemen de conflicten en gaan vervolgens tijdens gesprekken met de bemiddelaar op zoek naar een oplossing. Door de begeleiding van de professional zal je merken dat je samen echt nog wel in staat bent te overleggen. De bemiddelaar helpt je eventuele drempels nemen om goed open te staan naar de ander. Wil je namelijk bemiddeling laten slagen dan is het belangrijk dat je luistert naar wat de ander zegt en dat je bereidt bent hier en daar wat water bij de wijn te doen voor de ander.

Wat is de rol van de bemiddelaar?

Tijdens de gesprekken is de bemiddelaar geen therapeut maar een jurist die ervoor zorgt dat de communicatie tussen jullie goed verloopt. De bemiddelaar is onafhankelijk en kiest geen partij. Hij/zij is altijd neutraal. De bemiddelaar verdiept zich in de inhoud en bewaakt het proces. Waar nodig kan hij/zij tips en adviezen geven als jullie ergens vastlopen. De bemiddelaar zorgt ervoor dat jullie goed luisteren naar elkaar, dat jullie beiden jullie eigen verhaal kunnen vertellen en heeft aandacht voor alle emoties die erbij komen kijken. De afspraken die jullie maken worden door de bemiddelaar juridisch gecheckt. Alles wordt vervolgens in het echtscheidingsconvenant vastgelegd en de bemiddelaar kan het verzoek tot echtscheiding indienen bij de rechtbank.

Je kan dus bij een bemiddelaar je echtscheiding regelen van het begin tot het eind, waarbij je begeleiding krijgt in het proces om tot goede afspraken te komen bij zaken waar je het in eerste instantie niet over eens werd.

Goed regelen, met een beetje hulp

Bij de Scheidingsprofs bieden wij je bemiddeling aan waardoor je je scheiding netjes en goed kunt regelen. Met dus een beetje hulp van onze professional. Wij zorgen ervoor dat de belangen van beide partijen worden behartigd. Hebben jullie minderjarige kinderen? Dan zorgen wij ervoor dat zij altijd op de eerste plaats staan. We bieden jullie hulp bij het opstellen van het ouderschapsplan. Het is belangrijk dat hun positie wordt geborgd en dat zij zo min mogelijk worden belast met de gevolgen van de scheiding.  We zoeken zelfs nog voor jullie uit of jullie in aanmerking komen voor scheiden met subsidie en kunnen dit ook voor jullie aanvragen. Dat zou nog eens flink schelen in de kosten. Kortom, kies je voor bemiddeling bij ons, dan word je zoveel mogelijk ontzorgd in het regelen van je echtscheiding.