Als je gaat scheiden moeten er samen veel afspraken gemaakt worden, die je vervolgens gaat vastleggen. Dit doe je in het echtscheidingsconvenant. Het opstellen ervan gaat niet over een nacht ijs. Je moet hier samen heel nauwkeurig aan werken. Met of zonder hulp van professionals.

Hulp van professionals

Het echtscheidingsconvenant dien je in met het echtscheidingsverzoek bij de rechtbank. Het convenant is niet wettelijk verplicht, maar het is wel een heel handig hulpmiddel de rechter en voor jullie zelf. Zo weet iedereen waar je aan toe bent en wat de gemaakte afspraken zijn die door de rechter zijn bekrachtigd. Bij de Scheidingsprofs helpen we je graag bij het opstellen van het echtscheidingsconvenant. En jij kunt zelf bepalen welke mate van hulp je wilt.

Wat staat er in het echtscheidingsconvenant

Het is helemaal afhankelijk van jullie persoonlijke situatie wat erin het echtscheidingsconvenant staat. Je kunt alles vastleggen wat je wilt. Maar in een standaard convenant staan altijd een aantal vaste zaken genoemd, zoals:

  • Afspraken over de woning: afhankelijk van het feit of het een koop- of huurhuis is, moet je hier samen afspraken over maken;
  • Afspraken over de boedelverdeling: hoe verdelen jullie de gehele boedel;
  • Afspraken over de bezittingen/schulden: alle financiële bezittingen en schulden moeten eerlijk verdeeld worden;
  • Afspraken over alimentatie: kinderalimentatie is verplicht, partneralimentatie komt daarna pas.

Voor jullie beginnen aan het opstellen van het convenant moet je het eens worden. Je kunt het convenant vervolgens zelf opstellen, er is geen vast format voor. Bij de Scheidingsprofs kan je je echtscheiding online zelf regelen met minder of meerder mate van hulp van onze professionals. Je kunt kiezen uit drie pakketten: Basis, Online Plus en Online Top. Welk pakket je ook kiest, wij kijken alles na regelen na het invullen en verzamelen van alle documenten het indienen van het verzoek tot echtscheiding bij de rechtbank voor je.