Een stappenplan dat je stapsgewijs door het proces neemt

Tijdens een echtscheiding komt er veel op je af. Niet alleen je hele leven gaat veranderen, maar je moet eerst de echtscheiding zelf regelen. En daar komt een heleboel bij kijken. Je moet veel in kaart brengen, afspraken maken en vastleggen. Het is dus heel erg belangrijk dat je niets vergeet. De Scheidingsprofs heeft daarvoor een heel handig hulpmiddel ontwikkeld. Een stappenplan die je stapsgewijs helpt door het hele scheidingsproces zodat je niets over het hoofd ziet. Deze tool is eigenlijk onmisbaar bij een echtscheiding.

Voordelen stappenplan

De grote voordelen van het stappenplan zijn het overzicht van alle zaken die geregeld moeten worden. Mét uitgebreide uitleg erbij.  Ook doorloop je de juiste volgorde van hoe je de dingen moet aanpakken. Hierdoor houdt je grip op de hele situatie en geeft je dit het gevoel dat je de touwtjes in handen hebt.

Zeven simpele stappen

Het stappenplan van de Scheidingsprofs bestaat uit slechts zeven simpele stappen. Het gehele scheidingsproces, van begin tot eind, wordt beschreven. In de zeven stappen die je doorloopt, krijg je advies en handige tips hoe je zaken aanpakt. Bijvoorbeeld in stap 1 wordt geadviseerd niet direct afspraken te maken zodra het besluit te gaan scheiden definitief is genomen. Het is namelijk verstandig eerst even tijd voor jezelf te nemen en wat ruimte te geven aan elkaar. De eerste primaire emoties kunnen dan even zakken. Daarna kom je bij elkaar om te praten. Dan ga je al beter van start dan wanneer je direct zaken probeert te gaan regelen. In het stappenplan wordt ook uitleg gegeven over de documenten die de rechter nodig heeft en krijg je de tip dat je eventueel hulp inschakelen van bijvoorbeeld een echtscheidingsbemiddelaar om afspraken vast te leggen. Daarnaast krijg je alle informatie over het proces bij de rechtbank om de echtscheiding officieel uit te laten spreken en het definitief maken van de scheiding bij de burgerlijke stand van de gemeente.

Handige houvast

Het handige van het stappenplan van de Scheidingsprofs is, dat je niets over het hoofd ziet en tevens de ruimte laat zelf te laten beslissen welke manier van scheiden het beste bij jullie past. Het zou geweldig zijn als jullie goed met elkaar kunnen praten en beslissingen kunnen nemen. In dat geval kunnen jullie samen met het stappenplan doorlopen en samen regelen. Je kunt dan gezamenlijk het echtscheidingsconvenant (al dan niet met behulp van een voorbeeld) en eventueel ouderschapsplan opstellen. Het stappenplan biedt hier hulp bij. Kom je er niet uit? Of wil je toch meer hulp? Dan staat er altijd een expert bij de Scheidingsprofs die advies kan geven, alle documenten kan nalopen en helpen bij de berekening van de alimentatie.

Het stappenplan biedt houvast en zorgt ervoor dat je controle hebt over de situatie. Je kunt het hele proces beter overzien omdat je het stap voor stap doorloopt. Hierdoor zal het hele scheidingsproces veel vlotter verlopen. En dat is precies wat je nu wilt, de gehele scheiding zo snel mogelijk achter de rug hebben zodat je het kunt gaan verwerken en aan je nieuwe leven kunt gaan beginnen.