Alle afspraken duidelijk en compleet vastgelegd in een document

Het echtscheidingsconvenant is het sluitstuk van de echtscheiding: in dit document staan alle afspraken die zijn vastgelegd omtrent de scheiding. Je stelt daarom ook niet zomaar even een convenant op. Een scheiding is complex en zo ook alle afspraken daaromheen.

Handige hulp

Het is heel erg fijn als je zelf de scheiding grotendeels wilt regelen maar wel behoefte hebt aan hulp bij het vastleggen van de afspraken tussen jou en je aanstaande ex-partner. Zo weet je zeker dat straks alles in een keer vastgelegd en geregeld is. Daarom is het ‘Op maat’ pakket van de Scheidingsprofs zo handig voor het opstellen van het echtscheidingsconvenant. De naam zegt het namelijk al: het wordt op maat gemaakt.

Hoe werkt het

Als eerste vindt er een persoonlijk gesprek plaats tussen jou, je aanstaande ex-partner en een expert van de Scheidingsprofs. Tijdens dit gesprek worden alle zaken besproken waarover afspraken gemaakt moeten worden: de kinderen, de woning, het vermogen en bezittingen, pensioenen, de alimentatie, alles. Belangrijk is wel dat jij en je aanstaande ex vooraf hier samen over gesproken hebben. Vervolgens stelt de expert van de Scheidingsprofs het echtscheidingsconvenant voor jullie op. Daarna krijgen jullie uitgebreid uitleg over alle zaken die erin vastgelegd zijn. Uiteraard is er dan nog de mogelijkheid na te kijken of alles klopt wat erin staat en of er hier en daar nog een kleine aanpassing nodig is. Vervolgens wordt het document definitief gemaakt en hebben jullie een convenant die naar de rechter kan om de scheiding uit te kunnen spreken.

Voordelen

Je kunt ook zelf een convenant opstellen en deze late nakijken door een van de experts van de Scheidingsprofs. Maar het ‘Op Maat’ pakket van de Scheidingsprofs heeft als grootste voordelen dat het document voor je wordt gemaakt én dat je zeker weet dat alles erin staat en niets wordt vergeten wat van belang is bij het vastleggen van afspraken rondom je scheiding. Dat alles onder de begeleiding van een expert. Een ander groot voordeel: bij de Scheidingsprofs betaal je voor een afgesproken prijs. Het ‘Op Maat’ pakket kost slechts € 200,-. Je staat dus nooit voor verrassingen.