Gelukkig worden na je scheiding, het is iets wat je in eerste instantie misschien voor onmogelijk hebt gehouden nadat je het gehele traject hebt doorlopen. Een scheiding vormt immers een keerpunt in je leven, ongeacht de situatie waarin je bent beland en welk echtscheidingstraject je ook doorloopt. In dit artikel geven we je inzicht dat gelukkig gescheiden zijn echt kan. We delen een aantal praktische tips om gelukkig te worden na je scheiding.

“Alles komt goed, jij wordt weer gelukkig”

Als je gescheiden bent, zullen je vrienden en bekenden je graag helpen met opbeurende woorden als “Alles komt goed, jij wordt weer gelukkig”. Uiteraard wil je dit ook heel graag maar het bijbehorende gevoel is vaak wat verder weg. Je voelt je in eerste instantie ellendig, verdrietig en misschien wel schuldig dat je een echtscheiding niet had kunnen voorkomen. Daarnaast kunnen veel mensen je goedbedoeld willen helpen met het verwerken van je scheiding maar is er ook een fase die je echt even zelf moet doorlopen. Uiteraard zijn er tips die we met je kunnen delen om dit traject zo eenvoudig mogelijk voor je te maken.

 

Gelukkig worden na een scheiding door je emoties onder ogen te komen

Het wegdrukken van je emoties na een scheiding is eigenlijk de slechtste keuze die je kunt maken als je weer gelukkig wilt worden na een scheiding. Een echtscheidingstraject is immers onlosmakelijk verbonden met emoties daar moet je de ruimte voor bieden ondanks dat het wellicht zeer verleidelijk is om naar afleiding te zoeken om je emoties niet onder ogen te hoeven komen.

 

Weet hoe je ervoor staat na een scheiding

Een van de belangrijke zaken waarin je inzicht in moet zien te krijgen is hoe je ervoor staat na een scheiding. We doelen hiermee onder andere op je financiële situatie en eventuele zaken met betrekking tot woonruimte. Door goed inzicht te hebben hoe je ervoor staat na een scheiding, creëer je rust voor jezelf en dat is enorm belangrijk als je weer gelukkig wil worden na een scheiding.

 

Zorg goed voor jezelf na het doorlopen van een echtscheidingstraject

Een van de grootste fouten die mensen maken na het doorlopen van een echtscheidingstraject is dat ze te hard zijn voor zichzelf. Waar we vaak veel begrip en compassie tonen voor anderen die in zo’n situatie verkeren, zijn we vaak niet zo lief voor onszelf. Zet jezelf op 1 en gun jezelf “me-time”. Zorg goed voor je lichaam en beweeg. Vooral dit laatste is belangrijk. Als we bewegen maakt ons lichaam geluksstofjes aan waardoor we ons beter voelen en we beter ontspannen en beter slapen.

 

Kom onder de mensen, ook na je scheiding

De kans is groot dat je net na een scheiding het liefst de hele dag in je bed blijft liggen of de hele dag wil Netflixen op de bank. Het bezoeken van feestjes, borrels en diners lijkt een no-go omdat je dit soort gelegenheden nu alleen moet bezoeken. Hoewel de drempel hierdoor hoger wordt, is het wel van belang dat je onder de mensen komt, ook na je scheiding. Als je dit niet doet, ga je jezelf alleen maar eenzamer voelen. Het begin is lastig maar je zult ervaren dat het onder de mensen komen je steeds beter af zal gaan.

 

Blijf niet verbitterd maar stel doelen voor de toekomst

Zoals aangegeven voel je jezelf na een scheiding wellicht ellendig, verdrietig en misschien wel boos. Je kunt wel in deze boosheid blijven hangen maar deze verbittering zal op den duur belemmerend voor je werken. Op een gegeven moment moet je dit gevoel van je afzetten en je blik te werpen op de toekomst. Stel doelen voor je toekomst en zet langzaam maar zeker (in je eigen tempo) de stappen. Heb je hier nog wat moeite mee? Durf dan hulp te vragen. Hiervoor kun je uiteraard bij familie en/of vrienden terecht maar ook onze Scheidingsprofs kunnen je uitstekend adviseren hoe je gelukkig gescheiden kunt zijn. Schroom niet om contact met ons op te nemen!

Alsjeblieft, jouw checklist!

Hieronder kun je de checklist van Scheidingsprofs gratis downloaden.