Als getrouwd koppel hoop je natuurlijk nooit deze lastige taak op je bordje te krijgen: een scheiding aanvragen. Je bent immers niet met de intentie getrouwd om uiteindelijk een punt te zetten achter jullie huwelijk. Toch is het aanvragen van een scheiding een veelvoorkomend actiepunt voor veel stellen en gelukkig is de drempel voor het aanvragen van een scheiding aanzienlijk verlaagd de afgelopen jaren. Want scheiden? Dat hóeft helemaal geen beladen en zwaar onderwerp te zijn. Sterker nog, bij Scheidingsprofs maken we het jullie graag zo makkelijk en toegankelijk mogelijk. Hoe we dat doen? Wij bieden de mogelijkheid aan om online te scheiden. En nu horen we je denken: Maar een online scheiding aanvragen, hoe werkt dat dan precies? In dit blog vertellen we jullie heel graag meer over de procedure bij Scheidingsprofs!

Online scheiden in 4 stappen

Bij Scheidingsprofs kunnen jullie op een laagdrempelige manier je scheiding regelen in slechts 4 stappen. Deze 4 stappen hoef je overigens niet alleen te nemen, want onze scheidingsexperts staan heel graag klaar om jullie te helpen – zeker en juist als je het zelf even niet (meer) weet.

1: Het gratis adviesgesprek

Bij Scheidingsprofs begint de procedure altijd met een gratis adviesgesprek. Onze klantadviseur geeft jullie tijdens dit gesprek meer informatie over de mogelijkheden, het traject en de verschillende pakketten die we aanbieden. Stel gerust al jullie vragen, bij Scheidingsprofs streven we ernaar om juist alle ingewikkelde materie zo makkelijk mogelijk te maken en eventuele drempels te laten verdwijnen!

2: De scheidingsprocedure opstarten

Is de keuze voor het – door jullie gewenste – pakket gemaakt? Dan is het tijd om het ontwerp van het scheidingsplan op te stellen. Onze scheidingsexpert geeft jullie toegang tot het online klantportaal, waarin jullie alle benodigde informatie op een toegankelijke manier kunnen invullen. Vanuit jullie eigen woning en in jullie eigen tijd, wel zo fijn! Het scheidingsplan wordt ook wel een convenant genoemd. Zijn er kinderen betrokken of hebben jullie een onderneming of een koopwoning? Ook dan helpt onze scheidingsexpert jullie verder op een laagdrempelige, maar zeker ook persoonlijke manier! Het scheidingsplan wordt namelijk tijdens een videogesprek toegelicht en besproken. Zijn jullie helemaal tevreden en is alles duidelijk? Dan is het tijd om de papieren versie te tekenen en de online scheiding officieel aan te vragen.

3: Het juridische gedeelte

Na ondertekening gaat het scheidingsplan naar het advocatenkantoor. De advocaat zal het gehele scheidingsplan controleren. Is alles in orde? Dan wordt er een videogesprek ingepland. Tijdens dit gesprek geven jullie akkoord om de scheiding definitief te laten maken bij de rechtbank. De rechter zal de scheiding officieel uitspreken, maar hier hoeven jullie niet fysiek bij aanwezig te zijn, wel zo fijn!

4: De scheiding afronden

En dan is de scheiding bijna afgerond. De rechtbank zal jullie na de uitspraak de beschikking toesturen. Een beschikking is eigenlijk niks meer dan een schriftelijke bevestiging van de uitspraak. Is de scheiding nu helemaal afgerond? Bijna, Scheidingsprofs zal nu de beschikking tot echtscheiding laten inschrijven bij de gemeente in de burgerlijke stand. Zijn er huwelijkse voorwaarden? Dan kunnen we de beschikking ook inschrijven in het Huwelijksgoederenregister.

Is de scheiding in het gemeenteregister verwerkt? Dan is de scheiding officieel afgerond.

Meer informatie over een online scheiding aanvragen?

Bij Scheidingsprofs ben je verzekerd van goede begeleiding en professionele ondersteuning tijdens de gehele scheidingsprocedure. Wil je alvast meer informatie over onze verschillende diensten? Bekijk dan onze verschillende pakketten. Door onze online aanpak kunnen jullie de scheiding regelen vanuit huis, zonder dat je hiervoor veel – extra – tijd en energie hoeft te investeren. En dat heeft een nogal groot voordeel: jullie kunnen namelijk de focus houden op wat er echt toe doet. Het verwerken van de scheiding en het starten van een nieuwe fase in jullie leven.

Alsjeblieft, jouw checklist!

Hieronder kun je de checklist van Scheidingsprofs gratis downloaden.