Als kersverse ouder ga je best een uitdagende periode in, vooral als je ook verantwoordelijk bent voor de zorg van de kinderen.Tijdens deze periode kan het voorkomen dat je een gat in je cv hebt, omdat je prioriteit hebt gegeven aan het opvoeden van je kinderen. Eigenlijk hartstikke mooi, maar als je in scheiding ligt of pas gescheiden bent kan dat gat in je cv ineens een probleem worden. Het kan zelfs ontmoedigend lijken, maar met de juiste aanpak en een positieve instelling kun je deze uitdaging overwinnen. In deze blog zullen we enkele nuttige tips bespreken om je te helpen bij het overbruggen van een cv-gat na je scheiding en het vinden van je droombaan!

 

Reflecteren en identificeren

Als je een periode van afwezigheid op je cv hebt door de zorg voor je kinderen, is het belangrijk om eerst te reflecteren en je vaardigheden te identificeren. Neem de tijd om na te denken over de taken die je hebt uitgevoerd tijdens de zorg voor je kinderen. Misschien heb je organisatorische vaardigheden ontwikkeld, kun je goed multitasken, ben je bedreven in time management en heb je sterke communicatievaardigheden. Deze vaardigheden zijn relevant in veel werkomgevingen en kunnen van grote waarde zijn voor potentiële werkgevers. 

 

Naast het identificeren van je vaardigheden, is het belangrijk om je professionele netwerk te herstellen. Een mooi moment om mee aan de slag te gaan als je zelf even niet de zorg voor de kinderen op je hoeft te nemen. Neem contact op met voormalige collega’s, vrienden en familieleden om hen op de hoogte te brengen van je zoektocht naar werk. Maak gebruik van online professionele netwerken zoals LinkedIn om contact te leggen met mensen in jouw vakgebied. Het opnieuw opbouwen van je professionele netwerk kan leiden tot waardevolle kansen, zoals vacatures of aanbevelingen. En het leuke? Het geeft energie op het moment dat je het werkleven weer langzaam ‘inrolt’. 

 

Het gat vakkundig dichten

Hoewel je mogelijk een periode van afwezigheid op je cv hebt, zijn er manieren om het gat op te vullen en waarde toe te voegen aan je professionele profiel. Overweeg vrijwilligerswerk, freelance opdrachten of deelname aan relevante cursussen of trainingen om je vaardigheden bij te werken. Deze activiteiten tonen aan dat je proactief bent geweest tijdens je afwezigheid én dat je bereid bent om jezelf verder te ontwikkelen. Wees eerlijk over je cv-gat, maar richt je vooral op wat je hebt bereikt en wat je te bieden hebt, dat is immers wat relevant is voor jouw nieuwe werkgever. 

 

Het kan zijn dat je niet meteen je droombaan vindt, maar wees flexibel en open-minded. Soms is het nodig om een stap terug te zetten en jezelf de ruimte te geven om weer in het arbeidsproces te integreren. Overweeg om te beginnen met een baan die misschien niet helemaal voldoet aan je ideale beeld, maar die je wel de mogelijkheid biedt om je vaardigheden verder te ontwikkelen en professionele ervaring op te doen. Zo kun jij je droombaan straks perfect uitvoeren! 

 

Scheidingsprofs: voor ieder vraagstuk omtrent scheidingen

Bij Scheidingsprofs werken we iedere dag met passie en energie aan verschillende vraagstukken omtrent scheidingen. Loop jij ergens tegenaan, heb je een vraag of wil je graag meer informatie over bijvoorbeeld een ouderschapsplan, convenant of alimentatie? Neem dan contact op met onze Scheidingsprofs!

Alsjeblieft, jouw checklist!

Hieronder kun je de checklist van Scheidingsprofs gratis downloaden.