Heb je weleens gehoord van de term ‘Parenthouse’? Dit is een huis waar je naartoe kunt als ouder waar je tijdelijk kunt verblijven terwijl je op zoek bent naar nieuwe woonruimte omdat je in scheiding ligt. Er bestaan al Parenthouses in Amsterdam, Amersfoort en Zutphen. Nu komen Olst, Wijhe en Raalte in Overijssel daarbij.

Woonruimte vinden is lastig

Als je in scheiding ligt en samenwonen niet meer gaat, kan dat vaak voor heel veel spanning en ruzie zorgen. Iets wat heel slecht is voor met name de kinderen.  Niemands welzijn is ermee gebaat als er alleen maar een slechte sfeer hangt in huis terwijl het gezin een scheiding door maakt. De zoektocht naar nieuwe woonruimte is nog lang niet altijd zo makkelijk. En daar biedt het Parenthouse de uitkomst.  Tijdens een scheiding ga je als gezin door zoveel dingen heen. Het brengt zorgen mee; om de kinderen, de financien, de woonruimte, enzovoort. Met een Parenthouse krijg je een klein stukje zekerheid in een moeilijke tijd. Het is een plek waar je terecht kunt en even weg kunt zijn uit de stress. Je kunt er terecht alleen als ouder, maar ook met kinderen.

Een fijne rustige plek

Een Parenthouse is een rustige plek. Het is een pand dat meestal bestaat uit een aantal wooneenheden. Meestal deel je wel bijvoorbeeld een keuken of tuin. Je kunt er tijdelijk wonen, met een maximum van een jaar. Je betaalt een hele lage huur, dus het is voor iedereen betaalbaar. De gemeenten werken nauw samen met de Centra Jeugd en Gezin. Dus heb je echt tijdelijk woonruimte nodig omdat de situatie thuis, nu je gaat scheiden, niet meer houdbaar is, dan kan je hier terecht en vragen naar een Parenthouse.

Wil je naast een rustige woonplek terwijl je nieuwe woonruimte zoekt, meer structuur en minder chaos in je scheidingsperiode? Dan kan ons stappenplan je hierbij een handje helpen. In een aantal simpele en duidelijke stappen word je door het hele scheidingsproces geloodst. Op deze manier kan je niets vergeten en behoud je het overzicht. Op deze manier kan je de scheiding veel rustiger afwikkelen.