Hoe lang duurt het voor een scheiding rond is?

Vraag en antwoord

Hoe lang duurt het voor een scheiding rond is?

Het ligt helemaal aan jou en je partner en aan de procedure die jullie kiezen hoe lang het duurt voor de scheiding helemaal rond is. Zijn jullie ‘on speaking terms’ en kunnen jullie snel afspraken maken? Dan kan een scheidingsprocedure veel sneller verlopen dan wanneer jullie het totaal niet eens kunnen worden.

Als je snel wilt scheiden, is een online scheiding de best optie. Jullie maken samen afspraken en leggen alles vast in de documenten die jullie toegestuurd krijgen. Jullie scheiding kan nu binnen enkele weken rond zijn.

Als jullie een beetje hulp nodig hebben van bijvoorbeeld een mediator om tot goede afspraken te komen over bepaalde zaken, dan duurt het traject iets langer. Je hebt gemiddeld 2 tot 8 gesprekken bij een mediator. Hierdoor duurt het iets langer dan een online scheiding. Binnen een aantal weken of maanden zal je scheiding afgerond kunnen zijn.

Kunnen jullie niet communiceren met elkaar en is er sprake van veel strubbelingen? Dan moet je beiden een eigen advocaat inschakelen en wordt jullie scheiding in de rechtbank behandeld. Dit is een langdurig traject. De rechter zal jullie beiden willen horen over de verschillende onderwerpen. Dit zal verspreid zijn over een aantal zittingen, waar tijd tussen zit. Daarna gaat er nog tijd over heen voor de rechter een besluit neemt. Gaat één van jullie daarna nog in hoger beroep, dan gaat het nog langer duren. Zo’n scheidingsproces kan soms wel jaren duren.

Snel scheiden?

Wil je binnen zo kort mogelijke periode van elkaar gescheiden zijn? Bekijk de opties tot snel scheiden bij Scheidingsprofs.

Wij zijn onpartijdig

Wij handelen de scheiding af zonder aanziens des persoons. We kiezen geen kant en zorgen voor de beste oplossing.

6 dagen per week bereikbaar

Kies je voor online, dan kun je scheiden als het jou uitkomt. Maar ook bij mediation: Wij spreken af, als het jou uitkomt.

Vaste prijs

Zo voorkom je onnodige verrassingen en blijft het eindbedrag altijd hetzelfde. Ongeacht hoe lang het duurt.

Zonder advocaat

Een advocaat is onnodig duur en in de meeste gevallen niet nodig.

Kinderen op de eerste plaats

Ons ouderschapsplan borgt de positie van de kinderen. Zo belast je ze zo min mogelijk met de gevolgen.

Scheiden met subsidie

Wij vragen subsidie voor je aan. Dat scheelt flink in de kosten.

Klantbeoordeling: 8.6

Meer dan 10 jaar ervaring!

Wij leveren vakwerk

2000+ scheidingen per jaar

Laat ons jou helpen

Meer dan 75% van alle scheidingen kunnen online afgehandeld worden. Logisch dat steeds meer koppels voor online scheiden kiezen. Dan kun je scheiden wanneer het jou uitkomt.

Robert den Nijs

Dossiermanager

Wat zeggen onze klanten

 “Bedankt voor alles. Ik heb het erg fijn gevonden dit proces samen met onze mediator te doorlopen.”

Anita over Scheidingsprofs

Wij wisten vooraf precies wat we wilden. De Scheidingsprofs hebben die wensen weten te vertalen in heldere afspraken. De afwikkeling ging snel en was eenvoudig.

Marion over Scheidingsprofs

Ik ben heel tevreden over jullie en ik vind de snelle handeling en vriendelijkheid heel prettig!

Olga over Scheidingsprofs

Toen we eenmaal wisten wat we wilden, zorgden de Scheidingsprofs voor een snelle afhandeling. Daardoor konden wij ons concentreren op de kinderen.

Bart over Scheidingsprofs

Vaste prijs

Zeer ervaren

Kinderen eerst

Onpartijdig