Wanneer scheiden?

Meer weten over scheiden en overige zaken

Wanneer scheiden

Het besluit om te scheiden is niet gemakkelijk. Sommige mensen doen hier jaren over. Hoe kom je nu tot het punt dat je deze knoop doorhakt en besluit te gaan scheiden?

Vragen stellen

Of het de juiste keuze is, hangt af van vele zaken. Je kunt tot een antwoord komen op de vraag of het de juiste keuze is, door jezelf een aantal vragen te stellen. De eerste belangrijkste vraag is: zijn jullie beiden nog bereid er samen iets van te maken? Als dat niet zo blijkt te zijn, kan je je afvragen: is deze bereid nog terug te halen en willen we dat? Stel dat jullie hier ‘ja’ op zeggen, dan kan je bekijken of relatietherapie wellicht iets is. Je kunt dan uitzoeken wat er momenteel niet goed gaat in jullie huwelijk en hoe je dit kunt herstellen. Je moet je ook afvragen of je jezelf kunt voorstellen in een leven zonder elkaar. Welke dingen zullen dan beter zijn in het leven? Denk dan niet alleen aan de zaken die je dan juist niet meer zal hebben, zoals bijvoorbeeld ruzie of gezeur. Maar focus je op de dingen die jou in een positieve zin meer op zouden leveren en vraag je af of dit voldoende is om je scheiding echt door te zetten. Vergeet niet alle goede en positieve dingen van je leven met je partner op een rijtje te zetten. Bedenk je hoe het is als je gescheiden bent en bedenk dan hoe je leven eruit zal zien. Word je daar dan echt gelukkiger van? Als het antwoord ‘ja’ is, dan is een scheiding een denkbare optie.

 

Je partner wilt scheiden, jij niet

Het kan zijn dat je partner aangeeft te willen scheiden en jij niet. Je kunt je partner vragen of hij nog open staat voor relatietherapie. In veel gevallen is dit al een gepasseerd station voor je partner en zal hij/zij dat niet willen. Maar vraag het wel. Als hij/zij echt niet wil, moet je proberen rustig te blijven en zoek alleen contact om zaken voor de scheiding te bespreken. Zo maak je de situatie voor jullie beiden het meest draaglijk. 

Alsjeblieft, jouw checklist!

Hieronder kun je de checklist van Scheidingsprofs gratis downloaden.

Wij zijn onpartijdig

Wij handelen de scheiding af zonder aanziens des persoons. We kiezen geen kant en zorgen voor de beste oplossing.

6 dagen per week bereikbaar

Kies je voor online, dan kun je scheiden als het jou uitkomt. Maar ook bij mediation: Wij spreken af, als het jou uitkomt.

Vaste prijs

Zo voorkom je onnodige verrassingen en blijft het eindbedrag altijd hetzelfde. Ongeacht hoe lang het duurt.

Zonder advocaat

Een advocaat is onnodig duur en in de meeste gevallen niet nodig.

Kinderen op de eerste plaats

Ons ouderschapsplan borgt de positie van de kinderen. Zo belast je ze zo min mogelijk met de gevolgen.

Scheiden met subsidie

Wij vragen subsidie voor je aan. Dat scheelt flink in de kosten.

Klantbeoordeling: 9

Meer dan 10 jaar ervaring!

Wij leveren vakwerk

2000+ scheidingen per jaar

Laat ons jou helpen

Meer dan 75% van alle scheidingen kunnen online afgehandeld worden. Logisch dat steeds meer koppels voor online scheiden kiezen. Dan kun je scheiden wanneer het jou uitkomt.

Robert den Nijs

Dossiermanager

Wat zeggen onze klanten

 “Bedankt voor alles. Ik heb het erg fijn gevonden dit proces samen met onze mediator te doorlopen.”

Anita over Scheidingsprofs

Wij wisten vooraf precies wat we wilden. De Scheidingsprofs hebben die wensen weten te vertalen in heldere afspraken. De afwikkeling ging snel en was eenvoudig.

Marion over Scheidingsprofs

Ik ben heel tevreden over jullie en ik vind de snelle handeling en vriendelijkheid heel prettig!

Olga over Scheidingsprofs

Toen we eenmaal wisten wat we wilden, zorgden de Scheidingsprofs voor een snelle afhandeling. Daardoor konden wij ons concentreren op de kinderen.

Bart over Scheidingsprofs

Vaste prijs

Zeer ervaren

Kinderen eerst

Onpartijdig