kinderalimentatie tot 18 jaar

Meer weten over scheiden en alimentatie

Kinderalimentatie tot 18 jaar

In Nederland is het betalen van kinderalimentatie verplicht tot het kind 18 jaar is. Daarna kan het zijn dat er nog het 21e levensjaar van het kind alimentatie betaald wordt.

18 jaar

Totdat een kind 18 jaar wordt, is het betalen van kinderalimentatie voor het levensonderhoud van het kind verplicht. De alimentatie wordt betaald aan de verzorgende ouder. Onder de kosten van levensonderhoud verstaan we niet alleen de kosten voor eten, drinken en kleding, maar ook bijvoorbeeld lidmaatschappen van sportclubs en feestjes.

18 tot 21 jaar

Meestal loopt het betalen van kinderalimentatie door tot het 21e levensjaar van het kind. De meeste kinderen zijn van hun 18e tot hun 21e nog niet in staat zichzelf in hun levensonderhoud te voorzien, omdat de meesten dan nog studeren. Van hun 18e tot 21e levensjaar wordt de alimentatie aan de kinderen betaald en niet meer aan de verzorgende ouder. De hoogte van de alimentatie blijft dan ook meestal gewoon zoals het was. Een rechter kan de alimentatieplicht wel ongedaan maken als het kind zijn of haar studie niet serieus neemt en er met de pet naar gooit of wanneer het kind zich erg misdraagt, dat moreel gezien het niet van een ouder gevraagd kan worden alimentatie te betalen. Echter komt dit in de praktijk nauwelijks voor.

Stel, dat een kind al wel gaat werken vanaf zijn 18e, dan verdient hij of zij een inkomen en is hij/zij in staat zichzelf te onderhouden. In dat geval hoeft er geen kinderalimentatie meer betaald te worden.

Hebben jullie kinderen onder de 18 jaar en gaan jij en je partner uit elkaar? Wij helpen jullie graag. Bekijk hier ‘Scheiden en kinderen‘.

Wij zijn onpartijdig

Wij handelen de scheiding af zonder aanziens des persoons. We kiezen geen kant en zorgen voor de beste oplossing.

6 dagen per week bereikbaar

Kies je voor online, dan kun je scheiden als het jou uitkomt. Maar ook bij mediation: Wij spreken af, als het jou uitkomt.

Vaste prijs

Zo voorkom je onnodige verrassingen en blijft het eindbedrag altijd hetzelfde. Ongeacht hoe lang het duurt.

Zonder advocaat

Een advocaat is onnodig duur en in de meeste gevallen niet nodig.

Kinderen op de eerste plaats

Ons ouderschapsplan borgt de positie van de kinderen. Zo belast je ze zo min mogelijk met de gevolgen.

Scheiden met subsidie

Wij vragen subsidie voor je aan. Dat scheelt flink in de kosten.

Klantbeoordeling: 8.6

Meer dan 10 jaar ervaring!

Wij leveren vakwerk

2000+ scheidingen per jaar

Laat ons jou helpen

Meer dan 75% van alle scheidingen kunnen online afgehandeld worden. Logisch dat steeds meer koppels voor online scheiden kiezen. Dan kun je scheiden wanneer het jou uitkomt.

Robert den Nijs

Dossiermanager

Wat zeggen onze klanten

 “Bedankt voor alles. Ik heb het erg fijn gevonden dit proces samen met onze mediator te doorlopen.”

Anita over Scheidingsprofs

Wij wisten vooraf precies wat we wilden. De Scheidingsprofs hebben die wensen weten te vertalen in heldere afspraken. De afwikkeling ging snel en was eenvoudig.

Marion over Scheidingsprofs

Ik ben heel tevreden over jullie en ik vind de snelle handeling en vriendelijkheid heel prettig!

Olga over Scheidingsprofs

Toen we eenmaal wisten wat we wilden, zorgden de Scheidingsprofs voor een snelle afhandeling. Daardoor konden wij ons concentreren op de kinderen.

Bart over Scheidingsprofs

Vaste prijs

Zeer ervaren

Kinderen eerst

Onpartijdig