Alimentatie aanvragen

Meer weten over scheiden en alimentatie

Alimentatie en samenwonen

Als je bent gescheiden en je besluit te gaan samenwonen met je nieuwe partner, dan kan dat gevolgen hebben voor de alimentatie die je ontvangt.

Alimentatie na samenwonen

Heb je samengewoond en de relatie is voorbij? Dan is er alleen sprake van eventuele partneralimentatie als het een geregistreerd partnerschap betrof. Eén van beiden moet dan significant meer verdienen dan de ander. Was er geen geregistreerd partnerschap? Dan heb jij of je ex-partner geen recht op partneralimentatie.  Hebben jullie minderjarige kinderen en jullie woonden samen? Als de relatie over is, dan bestaat de plicht de kinderen financieel te onderhouden. Dus recht op kinderalimentatie is er altijd. De niet-verzorgende ouder zal verplicht worden de kinderalimentatie te betalen. De alimentatieplicht eindigt wanneer het kind 21 jaar is. Is het kind 18 jaar en is het zelfstandig en voorziet het zichzelf in zijn onderhoud? Ook dan stopt de plicht tot kinderalimentatie.

Alimentatie bij opnieuw samenwonen

Ontving jij uit je vorige relatie partneralimentatie en ga je weer samenwonen met een nieuwe partner? Dan vervalt je recht op partneralimentatie.  Ook wanneer de partner die alimentatie betaalt opnieuw gaat samenwonen, kan het zijn dat er veranderingen optreden in de partneralimentatie die hij of zij betaalt. Als de alimentatieplichtige ook de nieuwe partner financieel moet onderhouden, is er minder draagkracht om alimentatie te kunnen betalen aan de ex-partner. Andersom is ook mogelijk: je nieuwe partner betaalt ook de woonlasten. Hierdoor wordt jouw draagkracht groter en kan je dus meer alimentatie betalen. In zo’n geval kan je ex-partner een verzoek indienen bij de rechtbank om de alimentatie te verhogen.

Wees je er dus van bewust dat er van alles kan veranderen als je gaat samenwonen met een nieuwe partner na een vorige relatie.

Gaan jullie uit elkaar en hebben jullie minderjarige kinderen? Wij helpen jullie graag. Bekijk hier ‘Scheiden en kinderen‘.

Alsjeblieft, jouw checklist!

Hieronder kun je de checklist van Scheidingsprofs gratis downloaden.

Wij zijn onpartijdig

Wij handelen de scheiding af zonder aanziens des persoons. We kiezen geen kant en zorgen voor de beste oplossing.

6 dagen per week bereikbaar

Kies je voor online, dan kun je scheiden als het jou uitkomt. Maar ook bij mediation: Wij spreken af, als het jou uitkomt.

Vaste prijs

Zo voorkom je onnodige verrassingen en blijft het eindbedrag altijd hetzelfde. Ongeacht hoe lang het duurt.

Zonder advocaat

Een advocaat is onnodig duur en in de meeste gevallen niet nodig.

Kinderen op de eerste plaats

Ons ouderschapsplan borgt de positie van de kinderen. Zo belast je ze zo min mogelijk met de gevolgen.

Scheiden met subsidie

Wij vragen subsidie voor je aan. Dat scheelt flink in de kosten.

Klantbeoordeling: 9.2

Meer dan 10 jaar ervaring!

Wij leveren vakwerk

2000+ scheidingen per jaar

Laat ons jou helpen

Meer dan 75% van alle scheidingen kunnen online afgehandeld worden. Logisch dat steeds meer koppels voor online scheiden kiezen. Dan kun je scheiden wanneer het jou uitkomt.

Robert den Nijs

Dossiermanager

Wat zeggen onze klanten

 “Bedankt voor alles. Ik heb het erg fijn gevonden dit proces samen met onze mediator te doorlopen.”
Anita over Scheidingsprofs

Wij wisten vooraf precies wat we wilden. De Scheidingsprofs hebben die wensen weten te vertalen in heldere afspraken. De afwikkeling ging snel en was eenvoudig.

Marion over Scheidingsprofs

Ik ben heel tevreden over jullie en ik vind de snelle handeling en vriendelijkheid heel prettig!

Olga over Scheidingsprofs

Toen we eenmaal wisten wat we wilden, zorgden de Scheidingsprofs voor een snelle afhandeling. Daardoor konden wij ons concentreren op de kinderen.

Bart over Scheidingsprofs

Vaste prijs

Zeer ervaren

Kinderen eerst

Onpartijdig