Alimentatie berekenen

Meer weten over scheiden en alimentatie

Alimentatie berekenen

Het berekenen van de kinderalimentatie en partneralimentatie is niet heel gemakkelijk. Vooral bij de berekening voor de kinderalimentatie komt veel kijken. Wij leggen je één en ander over uit en hebben en gemakkelijke online rekenmodule ontwikkeld die je een goede indicatie kan geven. Ook voor de behoefteberekening van de partneralimentatie hebben wij een handige rekenmodule gemaakt.

Maatwerk

Zoals hierboven genoemd is het niet gemakkelijk de hoogte van het bedrag voor de kinderalimentatie te berekenen. Heel veel factoren spelen hierin mee. Onze module helpt jullie op weg naar het uiteindelijke bedrag. Onze berekening is volgens de zogenoemde Tremanormen. Dit zijn de normen opgesteld door deskundigen waar de rechtbank mee rekent om alimentatiebedragen vast te stellen. Er wordt dus rekening gehouden met onder andere te ontvangen zorgkorting, kindgebonden budget en de draagkracht van de ouders.

In de rekenmodule wordt geen rekening gehouden met inkomens en kinderen van eventuele nieuwe partners. Ook als er schulden of hoge hypotheeklasten zijn, kan het zijn dat de module een te hoog bedrag als indicatie geeft. Tevens kan het voor jullie lastig zijn een goed inkomen op te geven als één van jullie ZZP’er is. Het blijft dus maatwerk om het juiste bedrag uit te rekenen. Maar met deze rekenmodule hebben jullie in ieder geval een richting waarin je moet denken.

Gaan jij en je partner uit elkaar en zijn jullie kinderen onder de 18 jaar? Onze scheidingsprofs helpen jullie graag. Klik hier voor ‘Scheiden en kinderen‘.

Alsjeblieft, jouw ouderschapsplan!

Hieronder kun je het ouderschapsplan van Scheidingsprofs gratis downloaden.

Wij zijn onpartijdig

Wij handelen de scheiding af zonder aanziens des persoons. We kiezen geen kant en zorgen voor de beste oplossing.

6 dagen per week bereikbaar

Kies je voor online, dan kun je scheiden als het jou uitkomt. Maar ook bij mediation: Wij spreken af, als het jou uitkomt.

Vaste prijs

Zo voorkom je onnodige verrassingen en blijft het eindbedrag altijd hetzelfde. Ongeacht hoe lang het duurt.

Zonder advocaat

Een advocaat is onnodig duur en in de meeste gevallen niet nodig.

Kinderen op de eerste plaats

Ons ouderschapsplan borgt de positie van de kinderen. Zo belast je ze zo min mogelijk met de gevolgen.

Scheiden met subsidie

Wij vragen subsidie voor je aan. Dat scheelt flink in de kosten.

Klantbeoordeling: 8.6

Meer dan 10 jaar ervaring!

Wij leveren vakwerk

2000+ scheidingen per jaar

Laat ons jou helpen

Meer dan 75% van alle scheidingen kunnen online afgehandeld worden. Logisch dat steeds meer koppels voor online scheiden kiezen. Dan kun je scheiden wanneer het jou uitkomt.

Robert den Nijs

Dossiermanager

Wat zeggen onze klanten

 “Bedankt voor alles. Ik heb het erg fijn gevonden dit proces samen met onze mediator te doorlopen.”

Anita over Scheidingsprofs

Wij wisten vooraf precies wat we wilden. De Scheidingsprofs hebben die wensen weten te vertalen in heldere afspraken. De afwikkeling ging snel en was eenvoudig.

Marion over Scheidingsprofs

Ik ben heel tevreden over jullie en ik vind de snelle handeling en vriendelijkheid heel prettig!

Olga over Scheidingsprofs

Toen we eenmaal wisten wat we wilden, zorgden de Scheidingsprofs voor een snelle afhandeling. Daardoor konden wij ons concentreren op de kinderen.

Bart over Scheidingsprofs

Vaste prijs

Zeer ervaren

Kinderen eerst

Onpartijdig